zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık 20 yıldır sanayi sektöründeyim

bugüne kadar böyle bir olaya şahit olmamıştım

bir iş için 3 farklı firmadan fiyat teklifi istedik
3 ünden de euro olarak teklif geldi

şimdi gelecek olan cevapları tahmin edebildiğimden şunlarıda belirteyim;

evet sokakta sıkışıp arasıra girdiğimiz tuvaletler dahi dövize endeksli artıyor bunun bilincindeyiz

kullandıgımız herturlu materyal veya gıda maddesı bunlara endekslı (yukselıp/iniyor)demıyorum sureklı yukselıyor

euroya endekslı olarak tl fıyat verılmesını anlarım,ama dırek gelen fıyat tl değilde euro ise,bunun bır yaptırımı yokmu?
mesela bir markete gırıldıgınde üzerinde artık euro fıyatmı göreceğiz

bilişim sektörü,net sektörü veya finans sektörlerınde bu şekilde çalışılabılır veya kabul edılebılır dıyecegım ama bu belırttıgım sektörde bunlar nasıl olabılıyor anlayamıyorum
Bu ülke tarihinde Türk Lirasının bu kadar savunmasız bırakan bir merkez bankası hiç görmedi.
Devlet, Türk Lirasını her türlü riske karşı savunmasız bırakırken bir firma neden size korunmayan bir para biriminde teklif versin?

Savaş döneminde olduğumuzun farkındasınızdır inşallah.
Yarın Rusya bir kaç kötü niyetli bomba atar, Amerika Avrupa bizi yaptırıma zorlar, ortaya çıkan riskler Türk Lirasına bir günde baskı oluşturur.
Ve bizim Merkez Bankası'nın Türk Lirasının değerini korumaya ne niyeti var ne de koruyabilecek gücü var.

TL fiyat teklifi istiyorsan 24 saatlik teklif verilebilir.
Ödeme yapacağın gün yeniden fiyat teklifi istemen için de şerh düşülür.

Bu kadar riskli bir dönemde her gün fiyat güncellemek yerine değeri daha fazla koruma altında olan bir para biriminde teklif vermek daha mantıklıdır.

Burada mantıksız olan şey TL fiyat vermeyen firmalar değil Türk Lirasının değerini korumasız bırakan politikalardır.
Hiç bir firma iktidarın ve devletin sonu kestirilemeyen politikaları yüzünden zarar etme riski almak zorunda değildir.