ben uzun süre spor yaptım ve halen yapıyorum. inanılmaz zayıftım. spor yap dediler yaptım, bir şey değişmedi. başka bir zaman tekrar spora başladım ama bu sefer kilo almayı bilen biri ile başladım. kendisi 110 kilo bayağı büyümüş biriydi. midem çok küçüktü yarım döner ile bir gün dolaşabilirdim yani 1 ay bu arkadaş ile spora gittim ve sabah akşam beraberdik. tüm öğünler tüm spor tüm hareketler 7/24 beraberiz. her gün ayna karşısında kendime bakıyorum hırslanıyorum falan ama tık yok. arkadaşa diyorum ya bir şey olmuyor, boşa yapıyoruz. sana öyle geliyor devam diyor

30 gün sonunda tartıya çıktım 12 kilo almışım. Aynada bana görünmüyor tabii. 3 ayda 20 kilo aldım ve büyük oranda kas kütlem arttı. Sonra 3 yıl hiç ara vermeden yaptım.

Herkesin metabolizması farklı. Genelleme yaparak tavsiye vermek istemem ama bu işin benim gördüğüm kadarı ile sırrı şu:
Kasları yıkıp onarılmasını sağlamak gerekiyor. Zamanla ağırlık arttıkça kasınızdaki küçük yırtıklar da artıyor. Onarımı daha hızlı ve acısız oluyor. Muazzam ölçüde iyi ve çok beslenirseniz bu yırtıklar besinler tarafından onarılıyor. Kas yıkımı dedikleri bu. Profesyonel arkadaşlara daha düzgün anlatacaktır ama ben 43cm yağsız biceps gördüysem siz de görebilirsiniz

ben 1-3 ay bizim gibi çalışıp 5-10 kilo arasında kilo almamanıza ihtimal vermiyorum. Ya sporunuz eksik, ya programınız yanlış, ya da bir sağlık probleminiz var. Eğer sağlık probleminiz olmadığına eminseniz diğer iki seçenek kalıyor geriye. 2 kilo vermek 1 kilo almaktan daha kolay. Çok tartışılır bu. Vücut büyümeyi öğrendiğinde durduramıyorsunuz bir yerden sonra.

Şimdi de az yiyip mide küçültmeye çalışıyorum. Geri zayıflamaya çalışıyorum yani.