Merhaba Arkadaşlar;
Konuyu açacak özel başlık bulamadım, o yüzden off-topic açıyorum. Yanlış olursa k.bakmayın. Firmama ihracat amaçlı yeni pazar ararken, yurt dışı firmaları listeleme yöntemi bulamadım ve bu amaçlı bir konu açmıştır. Maalesef ihtiyacımı gideren bir sonuca ulaşamadım ve kendi araştırmamla bir yöntem keşfettim. İhtiyacı olan arkadaşlar için paylaşmaya karar verdim.
https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr adresinden firmam için bir hesap oluşturdum. mail onayından sonra giriş yapıyoruz. Ekran çok basit. Yeni düğmesine tıklayarak açılan sayfadan ulaşmak istediğimiz ülke için şehir seçiyoruz. Gerisi mail yazmak gibi. Konu başlığı ve açıklamadan sonra mesajı gönderiyoruz. Bu şekilde seçilen şehir Başkonsolosluğu, ticaret müşavirliğine talebimiz iletiliyor. yaklaşık 25 şehir için gönderdiğim mesajlar 1 gün sonra cevaplandı. Cevaplar tamamen iyi niyetli ve yardım severdi. Açıkçası bu kadar çabuk ve yardım odaklı cevap beklemiyordum. Ayrıca mesajların içerisinde size ticaret tavsiyeleri, o ülke ile alakalı sektörel linkler v.s. gibi bilgileri ekliyorlar. İhracat sırasında her sorunda yardımcı olacaklarını ve çekinmememizi belirten mesajla konuyu kapatıyorlar. Gelen mesajlarda ek olarak istediğim sektörün excel tablosu halinde ithalatçı firmalarını gönderdiler. Bu arada Almanya için sadece Berlin'e göndermeniz yeterli, diğer şehirler cevabın Berlin'den geleceğini söyleyerek mesajı sonlandırıyorlar. Gayet güzel bir uygulama. umarım diğer arkadaşlara da yardımcı olmuşumdur.
İyi Forumlar.