Guruicerik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan arkadaşımıza hakaret edilmiş lakin doktorlar adına empati kurun derken arkadaşımızın tarafına geçip kimse bakmamış.
Ben elbette grev yapmanın bir hürriyet olduğunu biliyorum lakin bazı durumlar var ki bence önce vicdan, merhamet ve insanlık önde tutulmalı.
Kim grev yapmış yapmamış mevzusuyla ilgilenmiyorum. Bugün diş hastanesinde bir kız dedi ki görevliye randevum vardı madem doktor grev yapacak neden randevularını iptal etmedi. Bizimle alay mı ediliyor?
O diş hastanesine gelen kızcağınız gibi onlarca insan belki uzak bir mesafeden o hastaneye geldi ki tedavisini yaptırıyor.
Zaten devletten diş hastanesine randevu almak zulüm gibiydi daha düne kadar. Hala aynı doktora ikinci kez randevu almak neredeyse bir lüks. Bu kadar örüşüklüğün içinde bir de meslek hayatını sıkışık bir hale sokarak - hastalarını - hiçe sayan doktorları anlamıyorum.
Madem grev yapacaksın hastana saygı duy. Bu şekilde insanları öfkelendirme. Kinlendirme.
Benim gittiğim hekim işinin başındaydı. Soruyor muyuz peki o sistemden memnun mu? Tepkisini hastalarını düşündüğü için mi vermedi? Bu konular derin konular. Herkes şahsi görüşünü belirtir lakin yargılamadan (bence )
Her şey yoluna girer inşallah diye dua etmiyorum çünkü hep bir karşıt görüş vardır, yoksa da doğar. Bugün bir durum birilerinin aleyhineyse birilerinin de lehine olduğu için doğru kime göre neye göredir...
Tartışmaya gerek yok.
Kusura bakmayın sizin tarafınızdan bu makul ve haklı bir serzeniş olarak görülebilir ancak bilgi eksiğiniz var müsadenizle tamamlayayım.

randevu cetvelini hekim tanımlamıyor, aynı şekilde hekim de iptal etmiyor, yetkisi yok. Mhrs sorumlusu bunu yapar.

hekimler bu grev kararı alındığı günlerde bu cetvellerin kapatılmasını ilettiler zaten. Hatta geçtiğimiz hafta idareciler de tek tek kimlerin katılacağını sordular.