HMRC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekonomik denginle kıyaslama yapacaksın. Bunu bana soruyor olman bile bu konudaki uzaklığını gösteriyor. Almanya'yı boşver, ilk 10'daki hiçbir ekonomi ile kıyaslamaya kalkma gülünç duruma düşersin. Benim mantığımı anlamayı boşver, sen benzini anlamaya çalış.

Benzin fiyatının nasıl olması gerektiğini hesaplamak istiyorsanız, buyrun formül size.

Ham petrolü ne kadara aldığın + petrolu işleme ve dağıtım maliyetin + para biriminin alım gücü + petrol üzerinden talep ettiğin vergi + petrol alınabilirlik durumun

Şimdi sen bu değişkenleri yanyana koyduğunda, Türkiye'de benzinin neden ucuz olması gerektiğini sadece 3. maddeden bile anlayabilmen gerekir. Senin paran hiçbir şey almıyor. Rusya'ya yerküredeki en ciddi yaptırımlar yapılmış olmasına rağmen, iki gün önce 1 TL 10.8 ruble alırken, şu anda 8 ruble alıyor. TL hiç yaptırım olmaksızın çakılıyor. Benzinin de bu yüzden "pahalı olamaz" çünkü paran değersiz.
Hocam benzin pahali değilki zaten ülkenin para birimi değersiz

10 sene önce benzin 3.6 tl euro 2 tl iken kimse biz benzine neden 1.8 euro veriyoruz demiyordu

Sebep kötü yönetimdir
Sonuçta kurdur
Kurun sonucuda ithal ürünlerdir bu kadar basit