Grev yapmalarında bir sorun yok, doktorluk gerçekten para için yapılacak bir meslek değil. Ücret olarak karşılaştırırsan şuan ki kazandıkları eski alım güçlerine göre çok kötü. Yurt dışında aynı işi yapan meslektaşlarından ne eksiklikleri var? Tabi ki daha iyi şartlar isteyecekler, her meslek grubu için bu dediğim geçerli.

Bunun dışında darp, tartışma olaylarına kalıcı bir çözüm bulmak lazım. Ben özel hastanelerde yaşanan darp haberlerini neredeyse hiç görmedim. Özel hastaneye gittiğimiz zaman doktorundan, temizlikçisine herkeste mecburide olsa bir saygı var, insana değer verme var. Ama devlet hastanelerinde her zaman böyle olmuyor maalesef. Çalışanlar bazen aile baskısı ile veya parası, sosyal mevkisi için bu meslek grubunu seçiyor. Böyle kişilerde işlerini isteyerek yapmıyor. İstemeyerek yapılan her işte sorun çıkar doğal olarak. Sağlık sektöründe bu sosyal alıgıyı yok etmek lazım. Gerçekten bu mesleği seve seve yapacak olanlar bu işlere girmeli.

Bizzat kendim 1 ay önce bir akrabımı hastaneye götürdüm. Bu randevuyu almak için de 1 ay uğraştık. Normal bir şekilde randevu saatimizde gittik o halde çok sıra vardı, beklemeye başladık. Önümüzde genç, yaşlı bir sürü insan var. Yaşlılar bile o halleriyle ses çıkarmadan bekliyorlar. 30-40 dk bekledikten sonra bi hemşire yanında fenomenler gibi giyinmiş bir kızla geldi kapıyı tıklattı girdi içeri. Biz beklemeye devam ediyoruz. O sırada yaşlı öncelikli bekleyen bir amca'nın ismi yanmıştı, gitti kapıyı tıklatıp açtı, adamı da geri gönderdiler sırası geldiği halde. Bunlar içerden 20dk boyunca çıkmadı. Sonrada hiç birşey olmamış gibi muayenesi bittikten sonra çıkıp gittiler. En basitinden bu örnek bile beni çok sinirlendiriyor. Ben gencim işim de yoksa 1 saat değil 2 saatte beklerim ama bunun gibi insanlar yüzünden çok kişi mağdur oluyor.

Bu sorun birtek hastanelerde değil bütün DEVLET kurumlarında yaşanıyor. Benim babam bir devlet kurumunda müdür, ne zaman personelinin yanına gitse işler hiç aksatılmadan yapılıyor, vatandaşa çok iyi davranıyorlar. Ne zaman ortalık boş kalsa vurdum duymaz memur tavrıyla işlerini yapıyorlar. Vatandaş yine ses çıkarmıyor edepleriyle memurların keyiflerini bekliyorlar. Babam en son kendi dayanamayıp odasındaki duvarı yıktırıp cam kapı yaptırdı bütün memurları çalışırken görebileceği şekilde. Şuan işler o kadar güzel ilerliyorki anlatamam size Yani demek istediğim bütün devlet kurumlarına öyle koridorlara filan değil bizzat personelin çalıştığı ortamlara sesli kayıt yapan kamera koyulması lazım. Vatandaş bir şikayetle gelirse bu kamera ve ses kayıtları savcılık izni ile izlenip ona göre gerçek ortaya çıkar, ceza işlemi uygulanır. Böylece bu darp olayları biter. Sonuçta herşeyi kaydeden bir sistem var, herkes işini düzgün yapmak zorunda kalacak, vatandaşda kayıt altında olduğunu bilerek darp gibi işlere cesaret edemeyecek.