orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam elinize, kolunuza sağlık. 😎

Hocam insanların dalgın anları, ne bileyim duygusal olarak farklı hissettikleri veya sağlıklı düşünemedikleri anlar olur. Telefonda para isteyen insanlara binlerce lira vermek daha bir düşük ihtimal ama her gün onlarca örnek görüyoruz. Birçok hesap da yine bu maillerle çalınıyor. İki faktörlüyü bilmeyen sayısı emin olun bilenden daha fazla. Dijitali kullanıyoruz evet ama dijital bilincimiz yok. Bunu lokal olarak anlamayın dünyanın geneli böyle. Bu tarz hırsızlıklar da zaten yurt dışı örneklerin uyarlanarak ülkemizde de var olmasıyla oluyor. Değerli görülen her hesaba da tüm yöntemler kullanılarak saldırılıyor. İki hafta önce bir mail aldım. O mailin instagram’ın attığı mailden en ufak farkı yoktu örneğin. Ben de gece dalgınlıkla basıyordum az daha. Çok profesyonelleri de var yani…
Biliyorum üstadım en profesyonellerini de geçmiş zamanda analiz ettim sırf bilinçlendirmek için videolar bile hazırladım. Dalgınlık ayrı bir durum fakat güvenliğini almayıp kaptırmak ayrı bir durum geçen güvenliğini benim aldığım bir hesabı şifresini bilmelerine lakın hesabı çalamadılar güvenliği tam olarak alınan instagram hesabını çalamazlar ama salak gibi 2 faktör vb. girirsen o çalma olmuyor direk senin kendi rızanla vermen oluyor
Bu sırada Tam bir şekilde nasıl güvenlik alınır diyorsanız örnek bir video hazırladım linkini aşağıya bırakıyorum.
Örnek video

https://www.youtube.com/watch?v=p-rc5bd47t8