Konuyu açan arkadaş öncelikle geçmiş olsun umarım yakınınız en kısa sürede sağlığına kavuşur

Hasta yakınının sağlık durumunun kötüye gideceği için endişelenmiş bu nedenle isyan ettiğini düşünüyorum hasta yakınlarının psikolojisini anlama ona göre davranma yönlendirme konusunda eğitim veriliyor mu bilmiyorum verilmiyorsa verilmesi verildiği halde bu durumda ise eğitimi tekrar almalarının faydalı olacağını düşünüyorum ülkemizde doktorlarımızın hastaları ile iletişimde ciddi sıkıntılar olduğunu kabul etmemiz gerekiyor devlet hastanelerinde hastanın suratına bakmayan nezaket sınırlarının dışına çıkan doktorlarımız var maalesef

Fakat bu durumun bir çok nedeni olduğunu bilmeden yukarıdaki eleştiriyi yapmakta doktorlara haksızlık olur 5 dk da bir hasta muayene etmek onun derdini dinlemek sağlık gibi bir alanda çok ama çok az bir süre doktorun doğru teşhis koyması için yeterli süre ve çalışma ortamını sağlamak gerekiyor. Bir çok doktor günde 100 den fazla hastayla ilgilenmek zorunda olduğunu söylüyor bu sadece basit bir rakam değil empati yapalım 100 farklı insan ile iletişime girmek doğru tanı ve tedavi önerebilmek mümkün değil doktorlarımızda bunun için anı kurtarabilmek ve zaman kazanabilmek için ya tahlil istiyor zira elinde zaman kavramı çok az bunların üstüne araya giren hastalar geçmişte tahlil istediği hastaların gelmesi iş yükünün fazlasıyla artmasına neden oluyor

Peki acillerimiz neden dolup taşıyor randevu alamayan hastalarımız acile gelerek en azından ilk basamak kısmını geçmek istiyor ikincisi işyerlerinde izin alma konusunda sıkıntı yaşayanlar acile geliyor üçüncüsüde temek sağlık bilgisinden yoksun olduğumuz için her durumda acile gidiyoruz.

Devletimiz ise maalesef hasta ile doktoru karşı karşıya getirip aradan sıyrılma politikasını kendisine misyon etmiş konudaki yorumlara bakınca bu politikasının işe yaradığını görüyorum. Sağlık gibi telafisi olmayan zararlar verebilecek bir alanda hamaset yapılmadan ciddi bir planlama yapılması gerekiyor 10 dk muayene süresi yetersizken 5 dk süreye düşürüldü DSÖ normalde bir muayene süresinin 20 dk olmasını tavsiye ederken bu süre ile biz doktorlarımıza x4 hızında tanı koymasını tedavi yöntemi bulmasını istiyoruz. Kendimizi onların yerine koyalım her gün her gün x4 hızında düşünüp doğru karar alabilirmisiniz üstüne ruh halimiz nasıl olur

Doktorlarımızda insani şartlarda çalışmak istiyorlar hastalarımızda aynı şekilde insani şartlarda tedavi hizmeti almak istiyorlar burada sorunu çözecek olan ne hastalar ne doktorlar tek çözüm yeri Devletimizdir