Bakınız burada kimse kimsenin hakkına girmiyor. Zaten şu sağlıkta sevk zincirinin nasıl kaldırıldığını bir anlarsak toplum halinde sorunun neden bu çatışmalara kadar geldiğini ve sağlıkta şiddeti de çözeceğiz.
bu sağlıkta şiddet olayı da bu sevk zincirinin kalkmasını takip eden 1-2 yılda ortaya çıktı. Konu hasta bakmak, bakmamak veya sizin ilk söylediğiniz hastayı mağdur etme amaçlı taşımıyor.
burada tepkiler farklı farklı, her konuda farklılıklar var çünkü her konuda olduğu gibi kanun koyucuları geçip iki genelge ile halka şirin görünme hevesinin olası sonuçlarıydı ve onları hep beraber yaşıyoruz.
Sevk zincirinin kaldırılması sonucu oluşan yoğunluklar, lüzumsuz hastaların başvuruları
zaman, insan ve maddi kayıplar inanılmaz boyutlarda.
doktorların yaptığı grevi baz alarak sizin söylediklerinize ek olsun diye söylüyorum;
acilde yeşil alan başvuruları kapatılsın 24 saatte 500 hasta bakılan acilde 60 hasta kalır. Çünkü bir çoğu gerçek acil değil. Ancak bu gibi profiller nedeniyle sizler bir grevde olduğundan çok daha mağdur oluyorsunuz.
hem ekonomik, hem insani hem de manevi olarak herkes yıpratılıyor. Bunların artık farkına varılması gerekiyor.
Üzgünüm ki bunun maddiyatla ilgisi olduğunu düşünenler yanılıyorlar ki bu çok sonraki bir olay. Ha yazılanlara hak vermiyor muyum verdiğim pek çok nokta var.
ancak doğru kriterlerde doğru konularda buluşmak önemli, başka türlü köklü çözümler gelmez.
Doktorların bu grevinin, biz normal vatandaşa bakan olumlu yönleri de elbet var. Doktorlar, daha kaliteli sağlık hizmetinin de sunulabilmesinin yolunu açmak için aslında bu grevi yapıyor.
Salt, kendi rahatları ve konforları için değil.
Ama halkın nezdindeki algı maalesef bu. Yani dr lar ve para ??
Ben de çok iyi biliyorum ki, para bu grevin içeriğindeki belki de en son şey.
Ben şahsen kamuyu ( halkı ) tanıdığım için asla bir kamu hizmetinde, hizmet veren tarafında yer almayı düşünmedim. Çünkü uğraşılamayacak, katlanılamayacak büyük bir cehalet ile içli dışlı olmak beni ürküttü.
Grev ile dr lar, anlatmak istediklerini anlatabilseler keşke. Ama ben sanmıyorum. Bilakis, toplumdaki dr antipatisini körükleyecek bir uğraş bu grev.
Sizler için üzgünüm.
Kendim içinse daha üzgünüm.
Bugün bir dr, nitelikli bir sağlık hizmetine çok kolaylıkla ulaşabilir.
Ama halkın yüzde kaçı aynı kaliteye ulaşabilir ??
Biz aslında bu grevi sizin için yapıyoruz algısını oturtmak keşke mümkün olsa.
Ama değil.
Mümkün değil.