Ratvex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ne kazacağınızı borsadaki günlük oynamalar belirler konuda birçok kişi yanlış düşünüyor bu iş öyle ethereum güvenilir ben ethereum kazarım gibi bir şey değil, o gün içerisinde en fazla gelir getiren dual coin atıyorum eth+ton yarın ise sadece ton veya eth olabilir. Bunlar içerisinde hızlı geçişler yapmanız ve sistemi otomatiğe bağlamanız için hiveOS kullanıp gerekirse günlük satış yapmanız gerekir. Şöyle örnek vereyim en son aldığım kart 6900xt günlük 8 dolar kar getiriyordu tek başına toncoin üzerinden. Daha 1 hafta geçmeden önce 5 dolara, daha sonra eth+ton olarak 3.5 dolara düştü karım (1,5 aylık süreç bu). Bu yüzden mining işine girmeden önce daha öncede belirttiğim gibi en önemli kural ekran kartlarına olabildiğince az para vermek çünkü 3 gün sonra btc 18k olduğunda bu işten en az zararla çıkıp gerekirse ekran kartlarını satıp btcyi 18k da toplayıp yükselmesini beklemek ki ettiğiniz zararı toparlayın. Ekran kartı fiyatları için önerim:

3060ti 12k (elektriği 3060 göre çok harcıyor gereksiz)
3060 9-11k
5700xt 12k ikince el 0 bulamazsın
6700xt 11-12k
3070ti 14-15k
3070 13-15k
6900xt 18-20k
6800xt 17-19k
3080 18-20k
3080ti 29-22k

tabi bu fiyatlar markadan markaya çok değişiklik gösterir burda silikon dayanıklılık vs kavramlarına girmeyim çok uzar ama şu anlık piyasada ucuza aldım diyeceğiniz fiyatlar bu şekildedir. Amd alt versiyon kartlarını takip etmiyorum 6600xt ve 6600 de çok güzel roi oranına sahip diye duymuştum.

edit: rig kurulumu vs olaylarınıda kendiniz araştırıp yapın zor işler değil zaten bunları kendiniz yapamıyorsanız böyle bir işe girmenizi tavsiye etmiyorum yarın bir gün en ufak hatayla karşılaştığınızda çevrenizde insan aramayın hocam kendiniz tecrübe edinin üstüne koya koya gidin.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İşte böyle bilgiler arıyordum bende. Bir işletim sistemi kurmak vb hiç problem değil. Ancak overclock yapıp ekran kartında en düşük dereceyi alıp en fazla performansı almak işte bunu net olarak yapamam.

Şuanda rtx 3060 ti fiyatı 15.000₺ gözüküyor. En iyi f/p ürünü arıyorum açıkçası.

Eğer mümkünse size özel olarak ulaşabilir miyim acaba?