brooklynin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayir tam tersi hizmet sektorunde abd de isin ehli kisilere her daim ihtiyac vardir araba konusuna gelince uretim yerinin burasi olmasi malesef iyi tamirci olduklari anlamina gelmiyor turkiyede bu isi canavar gibi yapiyoruz biz siz bir de abd dekileri gorseniz evlere senlik cok ornek var ornegin saglik sektorundede benzer sorunlar mevcut yani her turlu teknoloji var ama iyi doktor sorunu var araba konusuna gelince biraz arastirirsaniz demek istedigimi anlarsiniz amerikada arabasi olanlar ornegin kaza yaptigi zaman sigortadan parasini aliyor buraya yazilacak bin bir turlu secenek ve yontem var sigorta sirketi kazali arabalarin parasini oduyor ve cogu araba salvage title olarak ayriliyor ve ihalelerle satisi yapiliyor cok komik rakamlara araba ihaleleri gorebiliyoruz vaktim oldugunda yarinki ihalelerden bir kac ornek atayim mesela en son takip ettigim ihalelerden 2020 maserati cok agir hasari yokken 17 bin dolara satildi zaten burada kazananlar tamirini yapabilenler oluyor ornegin kiralama sirketlerindeki arabalar ... ayrica bazen tamirciye gittiginizde size cikartilan tamir iscilik ucreti neredeyse araba fiyatina denk geliyor amerikada yasayanlar bilir ortalama bir cok tamirciye gittiginizde saat ucreti olarak 90 dolar ve ustu islemeye baslar arabaniz dusununki 3 5 gun tamircide kaldi bunun cogu eyalette bir siniri yok altinizdaki ucuz arabaysa zaten arabayi tamirciye hediye eder lanet olsun der cikarsiniz astari kumasini gecer kendi arkadasimin kullandigi araba 2 bin dolardi tamirci 1900 dolara yaparim dedi burada tamirci kazanir ve amerika tamircilerin cennetidir kaportaci mekanik demek kral demektir ilave edeyim amerikada cogu doktorlar bile kaportacidan mekanikler kadar para kazanmiyor kendi mekani olanlardan bahsetmiyorum bile yanlisim varsa burada yasayanlar duzeltsin siradan birisinin gordugu hasarli hurda diyebilecegi arabalardan en az yuzde 45 ve uzeri kaar elde etmek cok cok kolaydir bol sans. Ve hatta hemen bir kac tane ornek atayim
Kısa bir amerika iç piyasa turu attım sayende,genelde ilanlardan filmerden eskidende araba dergilerinden kontrol ederdim,işin bide bu tarafı varmış..lükse bak araç bozuldu at ahahtarı git başka araç al..bende türkiyeden bir örnek vereyim maserati örneğine sarı sitede adam murat 131 e 35 bin çekmiş klasik bilmem kaç km de garaj arabası klasik model değil bildiğin trafikte istop eden uzun yola giderken düşüneceğin murat 131 e,birim olarak x2 ve kıyaslama bile yapmıyorum,sağlık söktürünün pahalı olduğunu biliyordum hastalanınca ağır faturalar çıkıyormuş ama araç piyasasının böyle olduğunu bilmiyordum,o zaman bizim ustalar dediğin gibi eyalet şampiyonu olur verdiğin rakamları kazanınca,paylaştığın zaman bakıcam hocam.