Mining yapmayı kafanıza koymuşsunuz ama bilmediğiniz birşey olduğu için fikir alışverişinde bulunuyorsunuz. Elektronik cihaz ne olacağı belli olmaz. Risksiz kazanç elbette yok. Kendi fikrim şuanda doları tutabildikleri kadar tutuyorlar, kur korumalının 1. etabında sona yaklaşıldı ondan sonrası meçhul. 2k ödemeli kredi için maliyetiniz 2-3 katı olsa dahi 200k'ya arsa sahibi olduğunuzu düşünün. Arsa'da yerinde durmayacak tabi oda değer kazanacak. (milyonluk arsaları kastetmiyorum, şuanda para etmeyen ileriye dönük konum itibariyle değerlenecek yerler)
Son olarak madem iş arıyorsunuz gıda sektörüne yönelin.
Ekleme: bist30 temettü veren hisselerden şaapılabilir YTD.
Hocam az önce size dedim ki konuyu okumadınız herhalde.
Ben burada yatırım yapıp gelir elde etmekten bahsediyorum. Siz arsa alın şansınıza belki 10 20 yıl sonra imara açılır kazanırsınız diye düşünüyorsunuz. Bu iş kurmak değildir hocam.
Ek olarak ben kafamı mining ile zorlamıyorum. Ben ortaya istatistiksek bir veri sunuyorum. Yatırım miktarı gelir gider şeklinde ek olarak alternatiflerini de sunuyorum. Karşılaştırma yapıyorum.
Ülke durumunu yatırıma sokarsak işler çok değişir. Yarın dolar artarsa zaten 8000₺ bırakan sistemde ona göre artacak. Yani kur korumalı sisteme girmek mantıksız. Aynı zamanda ortada iş yok sadece kendinizi güvenceye alıyorsunuz.
Lütfen hocam şu yazıya dikkat edin. 200.000₺ ile iş kurmak istiyoruz. Mining mantıklı mı? Öneri arıyoruz.