Böyle bir deneyim yaşamadım ancak Page Speed kaynaklı yaşanan sorunlarda eski hale dönmek belirttiğiniz gibi zaman alsa da, eninde sonunda gerekli optimizasyon yapıldığında sancılı sürecin sona ereceğini düşünüyorum. Örneğin zararlı bir backlink var ve bu backlink(ler) yüzünden site düştü, disavow ile zararlıyı reddedince nasıl ki bir süre içerisinde düzeliyorsa; aynı mentalitenin burada da işletilmesi gerekli. Tabii ki arada geçen sürede site sahibinin kaybı büyük olacaktır. Yani henüz problem baş göstermeden optimize yapılmalıdır. Ancak ilelebet de site gerilemiş şekilde kalmaz. Sonuçta buna yol açan etmen ortadan kalktığı için, Google botları siteyi tekrar taradığında, tekrar tekrar taradığında durumu fark edecek ve algoritma gereği siteyi eski haline alacaktır diye düşünüyorum.
evet üstadım algoritma eski konumuna getirir de ortalama ne kadar sürer sizce? bu aralar en sık aldığım sorulardan biri bu.
eskiden önemli web verileri güncellemesi yokken pagespeed optimizasyon sonuçları 1 ayı bile bulmuyordu. ;
ama search console üzerindeki önemli web verilerinin sonuçları belirsiz gibi.
2-3 gün önce böyle bir çakış yaşadım bende. Tüm sıralamalar kayboldu ama 1 gün sonra geri geldi hocam. Önemli web verilerinde masaüstünde iyileştirme gerekiyor sorunu mevcuttu uzun zamandır. O düzeldi çöküş yaşandı. Sonrasında normale döndü.
Umarım sorunları düzelttiğinizde hitiniz normal seviyeye sıralamanız da olduğu yere geri gelecektir.
Yaşadığınız duyguyu anlıyorum hocam çok pis bişey gerçekten. Benimde sabah saatlerinde işe giderken olmuştu. Çöküyor insan resmen.
2-3 günde normale dönüyse süpermiş hocam. gerçekten sevindim.
umarım arkadaşımızın da bu kadar hızlı sürede toparlar.