quesomodo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

https://www.instagram.com/p/CbC92EZs...dium=copy_link
İstediğiniz bu mu ? Bunun gibi onlarca yetişkin ve yavru sizin zihniyetiniz yüzünden telef oluyor,bu tweetten sonra bu görüntü öncesinde de olanlar malum nasıl bir vicdanınız var sizin!
Sen attın ben attım o attı bu hayvanları sokağa !
Yapmayın desteklemeyin bu katliamı neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz siz...
Bu işin olması gereken yolu bu değil böyle adalet böyle hak olmaz
Ne bir insan nede bir hayvan zarar görsün
Geçim derdinizde nasıl sorumlu bakkal manav değilse bundada sorumlu devlet,belediyeler,bakamayıp sokağa atan insanlar ! Süslü hayvanseverler ! Dernek vakıf adı altında bu canlardan nemalanan pislikler ! Ama evladından kardeşinden ayırmayıp bakan ilgilenen besleyen insanlarda var bende onlardan biriyim...
4 tane köpeğim zehirlenip öldürüldü ilki 7 yaşımda sokağımızda gözümün önünde..
Annemi köpek ısırdı,arkadaşımı köpek ısırdı,benide köpek kovaladı peşime verdi benimde korktuğum köpekler oldu ama bakın abilerim kardeşlerim bu çözüm değil,böyle olmaz bu yazmaz hiç bir kitapta insanlığa sığmaz,ne bir çocuk ne bir yetişkin zarar görsün istemiyorum benimde kardeşime olsa benimde içim yanar ama bunun bir sonu yok..
Ben hem saldırılan köpek haberlerine üzülüyorum hem böyle hayvanlara zarar verildiğinde..

Barınaklar yerine yaşam alanları yapılmalı hepsi içler acısı durumda
Belediyeler üstlerine düşeni yapmalı
Hayvanların mal gibi görülmediği kanun kabul edilmeli yapılan işkenceler son bulmalı
Derneklerin faliyetleri sorgulanmalı didik didik edilmeli
En önemlilerinden bir tanesi alıp alıp sokağa atılmamalı

Bu hayvanlara gelene kadar suçlayacağınız çok şey var ama öldürülmeli,zehirlenmeli düşüncenizi değiştirin

Belediyeyi arıyorsun gelip alıyorlar sonları belli değil ölüm iğneleri,zehirler,toplu mezarlar yapıyorlar haber alamıyorsun bir daha köpeği geçtim kedilere bile aynısını yapıyorlar sonları meçhul...

Her köpek saldırgan değildir
Ama hiç bir köpekde saldırmaz değil belediye öyle köpekleri alıp yaşam alanına toplumdan uzakta beslemeli..Öldürmeden !

Ama saldırmayanlarda var senle oynuyor yanında yürüyor kendini sevdirip okşatıyor..onlarda can çekişerek ölüyor biliyormusun ?

Şimdi benim bu kadar anlatmamdan sonra yok duyar yok kuru hayvanseverlik derseniz ayıp edersiniz,isyan edeceğiniz zarar vereceğiniz yada öldürülüp yok edilmelerini desteklediğiniz köpek katliamı yanlış sorun onları sokağa atanlarda,sorun belediyelerde,barınaklarda,hayvanların üstünden prim yapanlarda,lütfen isyan edeceksiniz onlara edin ama bu katliamı desteklemeyin oh olmuş demeyin...

Bizde bu şey olduktan sonra nereye gitsek pisletiriz diyor o hesap

Yarın sabah sokaklarda ki tüm köpekler temizlense sorun bitecek mi ? Hayır ! Birileri yine sahiplenip bakamayıp tekrar sokağa parka bir ıssıza atıp gidecek yine birikecekler

Japonların yunus katliamı gibi her yıl bizde köpek mi öldürelim zehirleyelim? Bunun bir sonu yok dostlar,o tetiği çeken el suçlu o silahı ateşleten azmettiren kişi suçlu kimse silaha sen niye ateş aldın diyor mu ? Köpeklerde vahşileşebilir biraz empati yapın lütfen

Sigayra 2 lira zam geldi sigara markalarına suç buluyormuyuz ? Geçinemiyoruz esnaf mı suçlu bundan ?

Isırılanlar var saldırılanlar var kovalanan var işine gidemeyen evine giremeyen var bende yaşasam bende sizin gibi düşünürüm,ama birinizin fikrini değiştirmek bile benim için önemli,kızın öfkelenin ama bunu bir cana kıymaya bir ölüme aracılık ederek destek olarak yapmayın size kuru vicdanla yazmıyorum sizide anlayarak empati yaparak yazıyorum bunları,çözüm bu gün bu olsa yarın bu sistemde yine aynı sorun olacak

Napalım her doğan köpek yavrusunu törenle çarşı meydanında toprağamı gömelim ?

Hani sokak çocuklarına yardım gecesi düzenleyip,yanlarından iğrenerek geçen insanlar var ya hah aynısı hayvanseverler içindede var ama ben onlardan birisi değilim bu katliama karşı gelen insanlarda öyle değil sen karşı gelir bakış açını değiştirir asıl soruna odaklanırsan sende öyle olmazsın,lütfen bakış açınızı değiştirin..sonu gelmicek bir vahşet bu öfkenizi yanlış yere kusuyorsunuz,öfkenizin adresi başka yerler olmalı ki düzen değişsin ceplerine indirdikleri paraları bu hayvanların hakettiği yaşam alanlarına kavuştursun,yada alıp yapma çiçek gibi 1 ay sonra sokağa atıp onu bir vahşiye çevirmesin..

Köpek sorununun sebebi köpekler değildir
İşkence,tecavüz,barınak ve dayak videolarını resimlerinide paylaşacaktım ama vazgeçtim,sizde saldırılan insanların çocukların resimleriyle videolarıyla karşılık verirsiniz,böyle uzar gider...birbirimizi yediğimizle bölündüğümüzle kalırız birileride beslemek için alıp sokaklara atmaya,hayvanlar üzerinden prim yapmaya,hatta para kazanmaya,yada belediyeler gibi sokaklara bıraktığı gibi 3-4 sembolik kutuyla övünmeye devam eder...

Bakış açınızı değiştirin lütfen..bu katliama ortak olmayın,destekemeyin..ne bir insan nede bir hayvan bunu haketmiyor...Öfkeniz sorumsuz insanlara işini yapmayan kurumlara olsun..

İyi forumlar..
Hayırdır sen beni niye alıntıladın. Kardeşim sen manyak mısın. Yorumumdan ne anladın da öne atıyorsun. Kimse hayvanların ölmesine öldürülmesine razı olmaz. Çok yanlış bir kıyas içindesin. Bak benim beslediğim hayvanların var. Gözümün içine bakıyorlar. Arkadaşım ben nasıl kıyabilirim o bakışlara. Ben sana evlat acısından bahsettim. Bir anne evladını kanlar içinde görürse o anda belediyeden bir yetkili olsa bile sesini çıkaramaz. Kardeşim, gelecekte doktor mühendis olacak kaç tane çocuk öldü. Kimse öldürmekten yana değil, merak etme. Öldürülen çocukların her birine bak, kesinlikle bir kedisi köpeği vardır. Bizler hayvanları seven bir toplumuz. Gözü dönmüş güruh ile bizleri kıyaslama hakkın yok. Yazılanları de doğru dürüst oku. Sabah sabah maruz kaldığım şu duruma bak. O zaman bende atayım yüzü yer değiştirmiş çocuk resmi sende at. Birbirimize resim atarak mı ikna edeceğiz. Belediyenin sorunu diyorsun ama ölü köpek resmi atıyorsun. Bu bir çözüm mü. Çözüm bu olamaz.

@Report;

Editörüm, konunun kapatılmasını isteyebilir miyim. Çok gereksiz yerlere gidiyor. İnanıyorum ki bu arkadaşımız konuyu güncelleyip duracak ve bizi de içine çekecek. Ben şimdi kalkıp şu sinirle işe gideceğim. Maruz kaldığım durumu kabul edemediğim için sizi etiketliyorum, kusura bakmayın.

Ölü bir köpek resmi atıp beni de alıntılamış ve "İstediğiniz bu mu ?" sorusunu sormuş. İnanın gerisini okumadım. O soru bana yetti. Beynimden vurulmuşa döndüm. Konunun seyri, alıntıladığı kişilerin gelip, birbirimize girdiği bir içinden çıkılmaz soruna dönecektir. Bu durumun içinde olmak istemediğim için bunu sizden istiyorum.