winner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size bir soru, malum zamlardan dolayı herşeyin fiyatı devamlı artıyor. 3 ay önce 15 bin tl ye alınan ürün diyelimki üründen kaynaklı arızalandı ve servise gitti. Servis ürün stokta yok dedi ve iade kararı verdi. Fatura bedeli 15k ama aynı ürünün 3 ay sonraki fiyatı 30 k bu durum nasıl çözülür.
Aynı olay başıma geldi. RTX3080 ekran kartı almıştım, malum pandemi girdi çip krizi girdi araya kur arttı falan derken 8 bin liraya aldığım kart 25 bin lira oldu ve arızalandı. Garantiye gönderdim, ücret iadesi çıktı dediler. Kesinlikle kabul etmiyorum ürünü şu an stoklarınızda satışta ürüne değişim istiyorum dedim (bu benim yasal hakkım, üründe stok varsa ürünü göndermek zorunda, stok yoksa üst modeli gelecek)

Üretici firmaya ilettik ürün stoklarda yok diye yalan söylediler. Sonra bu LHR olayı çıktı, benim kartın LHR olanı 25 bin lira, LHR olmayanı 35 bin liralara çıktı (benim kart ikinci elde 35 bin ediyor)

Ocak ayında değişim ürünü olarak RTX3090 geldi, 35 bine sattım.

Stokta yok al bakalım 8 bin liranı diye bir olay yok yani. Bu arada yine olumsuz bir olay olsaydı avukata verirdim.