Herkese selamlar,

Eski telefonumun artık beni çıldırtıyor olması münasebetiyle ay sonunda telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki modeller arasında kaldım. Apple önerecek arkadaşlar illa ki olacaktır Apple'ın kafamdaki ortalama modelleri bile bütçemi aşıyor şu an için o yüzden onu direkt eledim. Aşağıdaki modellerden siz olsanız hangisini seçerdiniz? Ya da bak kullanıyorum şu çok iyi ben bunu kullanıyorum sakın bulaşma diyeceğiniz modeller için de görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

Samsung Galaxy S21+ (8/128) - 5G destekli
Samsung Galaxy Note 20 Ultra (12/256) - 5G destekli
Samsung Galaxy M52 5G (8/128) - 5G destekli
Oneplus 9 (8/128) - 5G destekli
Oneplus 8 Pro (12/256) - 5G desteği var mı emin değilim
Google Pixel 5 (8/128) - 5G desteği var mı emin değilim

Kendi düşüncelerime gelecek olursak Samsung'un One UI arayüzüne geçtikten sonra iyice stabilleşen sistemi ve güncelle konusunda eskisi kadar kötü olmaması sebebiyle Samsung sanki biraz daha tercih edilebilir duruyor. Samsung modelleri arasından Note sempatim olduğundan Note 20 Ultra ilgimi çekiyor ama S21+'da bir yıl da olsa daha yeni seri olması nedeniyle kafamı karıştırıyor. Burada 500 mah'lik batarya ömrü fazlalığı nedeniyle Note 20 Ultra önde. Bu arada cihazların M52 harici hepsi senelerdir tanıdığım bir telefoncu arkadaşta ondan alacağım ve garantileri devam ediyor. Sadece ikinci el yerine sıfır alayım dersem hepsiburada üzerinden M52 alıp geçerim ama tanıdık telefoncu olması nedeniyle şu an ikinci eller daha cazip geliyor açıkçası.

Oneplus için Android dünyasının iPhone'u diyorlar ancak bildiğim kadarıyla çok ufak farklar harici saf Android ile geliyor. Sistemine hiçbir şey katmamış bir sistem sıkar mı çok emin değilim. Ama yine de seçenekler arasına eklemek istedim.

Google Pixel 5 bunu da güncellemeleri ilk alması bakımından ekledim. Tabi kamera kalitesi de gayet iyi. Ama yine de Türkiye'de çok bulunan bir model olmadığından acaba sorun yaşar mıyım düşüncesi taşıyorum.

Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.