Çok yanlış bir değerlendirme bence yazılarınızın çoğu.Size göre sanırım Akp gitsin her yol mübah.Bu kafa yapısını değiştirmelisiniz.Hdp keyfinden Chp'ye oy atmaz, iktidar olunca isteyecektir bazı şeyler.
Hdp 10 milyon oy almadı 6 milyon civarı oy aldı.Kaldı ki her şey oy demek değil zamanında Almanyada nazi partiside kaç oy almış bir araştır.
Hdp nedir? pkkya terör örgütü diyemeyen, Anayasadan Türk kelimesi dahil, çok sayıda şeyin kaldırılmasını isteyen bir oluşum.Dünyanın hiçbir noktasında böyle bir partiyi siyasete almazlar.
Sen örnek veriyorum git bakalım Almanyaya Fransaya Amerikaya Işıd teröristlerine terör örgütü değildir diyen bir partiyi sok bakalım meclise sokabilecek misin?
Ne geliyorsa başımıza böyle kafalardan geliyor.İsmini hatırlayamadğım bir ülkede seçim öncesi tüm partiler birleşiyor ve imza atıp x partisinden oy istemeyeceğiz diye imza atıyorlar ve o partiyi bir nevi dışlıyorlar.
Çözüm süreci zamanında aklına gelebilecek her şey oldu peki sonuç değişti mi? hdp oyları 2 katına fırladı sonra çözüm süreci btti hdp oylarında azalmalar oldu.
Bir zamanlar akpnin yaptıklarını şimdi chp yapıyor ve hdpyi güçlendirmeye uğraşıyor millette akpden kurtulucaz diye yeter ki görmezlikten geliyor.
Kurtulsan ne oalcak başa bunların oyları ile gelirsen demeyecekler mi sana şunu yapmadn etmedin diye napacaksın o zaman? yeter ki chp iktidar olsun da ne olursa olsun mu diyeceksin?
Fikirlerim size göre yanlış olabilir saygı duymak gelir sadece elimden
10 milyon oy almış cümlem yanlıştı düzelttiğiniz için teşekkür ederim bunun yanında 6 milyon oy almış bir parti var önümüzde üstüne ülkemizde Türk Milliyetçiliği denilince ilk akla gelen parti olan MHP partisinden daha fazla seçmeni var üstüne bu partinin kazandığı belediyelere kayyum atılmış. Nazilerin 33 seçiminde aldığı oy 17 milyondan yola çıkarak oy demek her şey değildire çıkan düşünceye katılıyorum bu konuda hemfikiriz sanırım. Demokrasi kavramı sadece oydan ibaret değildir bir çok temeli olması gerekiyor
Hdp nedir pkk terör örgütü ile büyük orandan fikirleri uyuşan etnik millliyetçilik yapan ülkemizdeki siyasi partilerden biridir daha önce defalarca kapatılmış farklı parti isimleri ile tekrar siyasete dönmüş TBMM'de meclis grubu oluşturacak kadar oy almış bir partidir. Terör ile irtibatlı partiler elbette kapatılmalıdır ama bunun yolu her karşıt fikri terörist olarak yaftalamak ile olmuyor veya soyut kavramları devamlı öne çıkarmakta olmuyor hdp neden bu kadar oy alıyor onlara oy veren seçmenin amacı ne ülkemizin Mİlliyetçilik ile akla gelen partiden daha fazla oy alıyor demek gerek.
Sizin için Anayasamızdan Türk kelimesini kaldırmak büyük bir suç olabilir bunu dile getiren parti kapatılması gerekiyor ise Hdp ile Akp de kapatılması gerekiyor malumunuz 2009 yıılında Akp grup başkanvekili Türklük tanımın kaldırılması gerektiğini söylüyordu ve kendisi hakkında sanırım bir şey yapılmadı. Benim için Ne Mutlu Türküm Diyene cümlesinden anladığım üst kimlik olarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olan Herkes TÜRKTÜR alt kimlik olarak bunun için kürt laz gürcü rum ermeni hepsi dahildir bunun dışındaki tek bir etnik ırk vardır diyerek diğer etnik ırklar üzerine baskı yapmak asimile etmeye çalışmak vs yanlıştır
Etnik siyasete dayalı partiler bana yakın gelmemiştir sizin verdiğiniz örnekteki nazilerde etnik siyasete dayalı bir partiydi bu nedenle etnik ırk temali siyaset yapan partilere oy atmadım atmayıda düşünmüyorum
Ben sadece Türk kelimesini demedim hdp eyalet sistemi ile üniter yapımızı bozmak istiyor diyorsanız 1983 yılında Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren mevcut hükümetin başında Özal'a gönderdi (71 Sayılı Bölge Valiliği Kararnamesi) yakın tarihimizde bu kararname incellendiğinde militarist bir bakış açısıyla eyalet sistemi ile benzerliği tartışılsada ilk resmi adım bu zamanda atılmış ardından 1989 yılında Turgut Özal tarafından bir model önerildi 18 bölgeye ayrılan bir eyalet ile yerel yönetimin güçlenmesi vs 1990 yılında İç işleri Bakanlığı bir rapor hazırladı ülkemizde mevcut il sayısının artırılması valilerin halk tarafından seçilmesi vs 2013 Yılında Recep Tayyip Erdoğan eyalet sisteminin geçmişte osmanlı döneminde olduğunu bu sistemin ülkemizi güçlendireceğini lazistan kürdistan eyaletleri olduğu yönünde beyanatları var.
Son cümlenize gelecek olursak niyet okuması yapmam genelde fakat şunu söyleyebilirim Mevcut iktidarın siyasetini beğenmediğim için karşısında olan partilere oy vereceğim günümüz koşullarında ise Millet İttifakına oy vereceğim şimdilik kararım bu yönde olur.
Siyasi tercihlerimizde önceliklerimiz farklı sanırım bana göre önce mevcut iktidarın gitmesi gerekiyor size göre kısmını bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz.
Son cümlenizdeki bunların oyları ile gelirsen demeyeceklermi düşünce tarzı yerel seçimde mevcut iktidar partisi yapmıştı bunlar seçimi alırsa pkklılar faturaları getirecek şunu yapacaklar bunu yapacaklar diye netice ortada