Günümüzde para kazanmanın formülü %20 girişkenlik, %80 şanstır hocam. isteyen aksini iddia ederse kanıtlaması lazım. Sermayen yoksa, kendine çevre edinemediysen başarılı olma ihtimalin tamamen şansa kalmış. Doğru yerde doğru zamanda bulunmazsan en süper fikre sahip olabilirsin. En güzel fikir sende olabilir ama geliştirecek sermayen yoksa bir hiçtir. Bu arada motto her zaman şu olsun; "biriyle çalışırken, o kişi sana her zaman kazık atacakmış gibi düşünerek hareket et" en azından üzülmessin. Bu yaşıma kadar dürüst oldum, elime arkamdan edilen güzel laflardan başka bir şey geçmedi. Faturamı ödeyemediğim zamanlar oldu, acaba dürüstlüğü ekmek arası yapabilir miyim dedim, olmuyormuş... Bu yaşıma kadar tanımadığım adam kalmadı 1 tane dürüst paralı adam göremedim. Formül sermaye, şans ve girişkenlik. Şu an kendi start-up'ımı yönetiyorum. Başlarken tüm paramı avukata verdim. 10 senedir yaptığım o zengin çakal çevreye öyle bir sözleşmeyle gittim ki, eminim arkamdan bizden daha çakalmış diyorlardır. Ama çok güzel yatırımımı topladım ve işimi büyütüyorum. Dürüst müyüm? Dürüstüm ama kazık yemem kesin gözüyle bakarak hareket ediyor, kendimi ona göre güvenceye alıyorum. He bu dediklerimi doğru bulmayacak arkadaşlar vardır. Umarım doğruluğunu yaşayarak teyit etmek zorunda kalmazlar. Ancak başka şekilde olmayacağı bariz.
Başarının sırrı sorun çözmektir

Başka bir sırrı yoktur.
Elon Musk şanslı olduğu için bu kadar zengin olmadı

Bill Gates şanslı olduğu için windowsu kurmadı

vs. vs. bir sürü örneği var ama çokta uzatmanın anlamı yok
Tabii ki şansınızın olması önemli fakat buna %80 demek hiç doğru değil