Kur'an-ı Kerim değiştirildi diyen birine ithafen:
Allahü teâlâ, Kuran-ı kerimi hiç kimsenin değiştiremeyeceğini ve bunu bizzat kendisinin koruyacağını bildiriyor:
(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]
(Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.) [Hicr 9]
(Kuran, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından [hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42] [Kuranı Allah indirdiği için, onu bozabilecek birinin çıkamayacağı açıkça bildiriliyor.
Diyelim ki 19 cu, Tevbe sûresindeki iki âyeti veya başka âyetleri çıkarıp Tam Kuran diye bir kitap bastırsa, piyasaya sürülünce, hile meydana çıkar ve hiç itibar görmez.]
Bu üç âyet-i kerimeye rağmen, Kuran değişti demek çok büyük, çok çirkin bir iftira olur.
Haliyle, ben şuna inanıyorum ama buna inanmıyorum gibi söylemlere de dikkat etmek gerekiyor.
Ve din ile alakalı konularda ''geyik yapmak'' son derece yakışıksız bence.
İnananlar inanmayanlara saygı duyduğu gibi, inanmayanlar da inananlara saygı duymalıdır. Din konuları şakaya gelmez.
İyi forumlar herkese.
Orta da geyik falan yok sadece en uygun kategori burasının olduğunu düşünerek buraya açtım konuyu.