Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin dini kendineyse, herkes de kendi dinince bildiğini de bir tartışma ortamında paylaşabilir. Bu vatandaş gibi hakaret etmeden tabi ki.
Son yıllarda senin inancın senin ibadetin bize ne niye konuşuyorsun niye anlatıyorsun gibi bir kafa türedi. Bilmeyenler için yazayım İslam tebliğ dinidir ve her müslümanım diyen çevresine etrafına İslamın emirlerini ve yasaklarını bildirmekle yükümlüdür. Evet dinde zorlama yoktur ama tebliğ görevi vardır. Sen bir mümin olarak doğrusunu söylersin gerisi seni bağlamaz....
Hocam siz islamın tebliğ meselesini tamamen yanlış anlamışsınız.
Bu toplum müslüman insanlardan oluşan bir toplum.
Ben 42 yaşıma kadar 42 ramazan geçirmişim ))
Adam ben içki içerken bana tebliğde bulunursa kalbini kırarım.
Tebliğ hiç bilmeyen insanlara yapılır.
Bir müslümana bilmeden hata yaptığı bir konuda tebliğde bulunabilirsiniz.
Mesela adamın elbisesine kan sıçramıştır camiye gelmiştir ona ne miktar kanın namaza mani olacağını tebliğ edebilirsiniz.
Ama müslüman bir ülkede içki haram diye meyhaneleri gezen adamlar ya da içki sohbetine girip içki haram diyen adamlar tebliğ değil terbiyesizlik yapıyordur.
Aynı şekilde dini muhabbet eden 2 müslümanın arasına bir ateist girse ve tanrı yoktur boşa inanıyorsunuz dese terbiyeslizlik yapmış olur.
Bu ülkede yaşayan müslüman da ateist de en temel haramları bilir.
Bariz bilinen haramları işleyenlerin karşısına geçip tebliğde bulunmak tebliğ değil tacizdir.

Bu arada konuda geçen kişinin yazdığı mesajları okudum.
Bu adam bu forumda uzun süre barınamaz.