arkadaşlar merhaba herkese iyi haftasonları diliyorum.

Şimdi iş hayatımda proje geliştirirken bazı sorunlar yaşıyoruz. Projelerimiz büyük kapsamlı ve bir kaç yazılımcı hep birlikte bir projede çalışıyoruz fakat çalışma şeklimiz hepimiz Sunucudaki FTP'ye Remote olarak bağlanıp projede isteyen istediği gibi birbiriyle haberleşerek update'lerini basıyor ve PHPStorm kullandığımız için senden önce biri aynı dosyada değişiklik yaptıysa "Uyarı" veriyor dosya değiştirilmiş yinede update basmak istiyormusun diye bu şekilde birbirimize engel olmadan çalışmaya devam ediyorduk fakat şöyle bir şey oldu artık aynı projeyi bir çok farklı sunucuda yayına alacağız fakat bu projeler birbirinden bağımsız yeni tasarımlar ve özellikler olarak birbirlerinden ayrılıyor yani hepsi ayrı bir firmaya özel olarak lisanslanmış gibi düşünün geliştirmeleri tek tek ayrı ayrı yapılcak gibi anlayabilirsiniz. Şimdi sorun şu ki biz tüm projeleri geliştiriyoruz. Diyelim 1 projemizde bir özellik getirdik bunu diğer projeyede uygulayacağız fakat proje kapsamlı olduğu için bir gün yaptığımız değişikleri bir sonraki gün diğerine uygulamak istediğimizde açıp projeyi tek tek onlarca dosyayı açıp yüzlerce satır kod arasında nerede ne değişiklik uygulamıştık diye tek tek okuyarak anlamaya hatırlamaya çalışıyoruz buda çok fazla zaman ve emek vermek demek oluyor. Tüm projelerimiz Yayında ve canlı çalışıyoruz. En azından diğer yazılımcı arkadaşlar benim istediğim gibi bir yapıyı kullanmak istemese bile benim yaptığım geliştirdiğim özellikler modüllerin ben takibini yapmak istiyorum diğerleri canlı FTP'den çalışmayada devam edebilir ama ben birgün projede kaç tane dosyada değişiklik yaptım hangi satırlarda ne kodlar uyguladım bunların takibini yapıp bir sonraki gün aynı geliştirmeyi diğer projemede uygulamak istediğimde satır satır tüm projeyi okuyup anlamak hatırlamak yerine yaptığım son geliştirmeyi detaylı inceleyip ordakinin aynısını diğer projemede copy paste şeklinde uygulamak istiyorum Aklıma Git-Github geliyor ama şimdi diğer yazılımcılara engel olmadan veya canlıdaki sunucudaki projeyi bozmadan nasıl bunu gerçekleştirebilirim Daha önce çok fazla git veya github ile ekip şeklinde çalışmadık ama şuanki çalışma sisteminden dolayı neden git veya github kullandıklarını kullanım amacı gayet iyi anlıyabiliyorum fakat böyle bir senaryoda kişisel olarak benim zorlandığım kısımları daha pratik veya git github kullanılcaksada sadece benim tarafımda istediğim şekilde diğer yazılımcıların çalışma şekline karışmadan nasıl olabilir ?

-Canlıdaki sunucuya sürekli diğer yazılımcılardanda update geliyor.
-Projeyi lokal'e çekip geliştirsen canlıya gelen update yüzünden lokal proje güncel olmuyor ve sonrasında diğer yazılımcıların güncelleştirmeleri senin geliştirmede olmayacak.

şuanki bu sorunu benim tarafım da not defterine tüm uygulanan işlemleri loglayıp bir sonraki gün o logdan diğer projelere işlem yapmak geliyor diğer türlüsü çok çorba ve spagetti şeklinde bir çalışma sistemi fakat tek tek log tutmak da çok zaman alıcak bir problem bunun daha pratik bir yöntemini arıyorum varsa diye teşkkür ediyorum şimdiden herkese 🖐