Diğer firmanın itiraz etme durumu söz konusu ola bilir
Aynı sektörden nace kodu alacaksanız benzer isim sebebi Türk Patent Kurumuna avukatları aracılığı ile itiraz gönderebilirler. Bu işi sıkı tutuyorlarsa geçerli bir şey tabi. Ama faaliyet gösterdikleri ülke Türkiye dışındaysa itiraz gelmeyebilir. İtiraz gelirse sadece ilk başvuru ücretiniz yanmış olur. Ama benim önerim imkan varsa farklı bir ad kullanmanızdır.
Merhaba, Aynı marka sınıfı ve nace kodu altında Türkçe > İngilizce vs benzerliği olan marka itiraz bile gelmese otomatik olarak benzerlik araştırmasında ret yiyecektir zaten. Marka ilk önce yayına alınmadan benzerlik araştırması yapılır. Marka uzmanları aynı markayı Türkçe, İngilizce, Birleşik, Ayrı yazılışı vs her şekilde araştırma yaparlar. Daha sonra benzerlik yoksa yayına alır yoksa ret verir geçerler. Hiç bir şekilde tescil edilmesi mümkün değildir! Boşuna başvuru harcı ödersiniz. Bilgilerinize,
tabi farklı sektörlerden bile olsa itiraz gelebilir. Ancak konudaki arkadaşın bahsettiği sektörün bile aynı olması. Bu durumda haliyle itiraz gelme ihtimali yüksek. Gerçi kurum markalama konusunda pek araştırması iyi değil.
2014'ten beri kullandığımız (iki sözcükten oluşmakta, örnek veriyorum; Makyöz Türkiye ) ve basında haberlerimizin yer aldığı alan adımızı tescil ettirmek için başvurmuştuk. Ancak 2016'da adımızın sadece makyöz sözcüğünü tescil ettirmiş bir firma itirazda bulundu ve itirazları kabul edildi.
Yanıtlarınız için teşekkürler.
Şimdilik vazgeçtim. Tescil konusunda sorun çıkma ihtimali bile benim için yeterli. SEO konusunda da çok uğraşmışlar link alınmadık site kalmamış onu fark ettim. Düzgün bir seo çalışması yapılıp öne geçilir ama büyük ihtimalle karşı tarafla papaz oluruz. Hiç gerek yok ben yeni domain arayışına gireyim.