BerkAkcaoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuran'ı çok iyi biliyorsanız, sadece Allah'ın bilebileceği şeyler hakkında konuşmanın/karar vermenin (örn. kimin nereye gideceği) şirk olduğunu da bilirsiniz. Tartışma çıkmasın diye başka yorum yapmıyorum. İyi forumlar
Bence de yorum yapma, sendeki bu bilgiyle sabaha kadar tartışırız, Kimin nereye gideceği apaçık bellidir Kur'an da. Her haltı yiyip kendini kandırmaya çalışanların uydurmasıdır o kimin nereye gideceğinin belli olmadığı yalanı. Allah'ın adaleti 1 gram şaşmaz 1 gram.... Adam her haramdan kaçınsın gece gündüz ibadet etsin sonra cennete gitsin bi baksın karşısında tekel bayi Teoman efendi oh ne güzel adalet demez mi Allaha. Bırakın bu dine kafanıza göre yorum katma işini, sulandırmayın.

Ebu Leheb de girmez cehenneme sizin kafanıza göre.

Ebû Leheb'in elleri kurusun. Zaten kurudu. Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı. O, bir alevli ateşe girecektir, Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde sırtında odun taşıyarak karısı da (o ateşe girecektir).

Nasıl gireceğine kadar tarif edilmiş, anlayana......

Mâide Suresi - 90 . Ayet

90.Ayet: Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Kaçınmazsanız gideceğiniz yer belli.