Merhaba, aşağıdaki konu için bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz gerçekten minnettar olurum.
Bir e-ticaret sitem var. Bu e-ticaret siteme Trendyol'dan ürünler ekleyeceğim. Örnek vermek gerekirse A ürünü Trendyol'da 100 TL, ben bu ürüne %20 karımı koyup 120 TL'ye kendi sitemde satacağım. Kısaca dropshipping yapacağım. İnternet sitemden A ürünü için sipariş geldiğinde Trendyol'a gidip benim sitemden alışveriş yapan alıcının adresini girip A ürününü satın alıp alıcı adresine göndereceğim.
Olay burada başlıyor. Bir Trendyol satıcısı olarak, Trendyol siparişlerde fatura koymayı zorunlu kılıyor. Fakat ben fatura koymuyorum. Fatura otomatik olarak kesiliyor fakat kağıdı çıkarıp siparişe koymak zaman kaybı olduğu için koymuyorum. İsteyen Trendyol'dan fatura talep bildirimi gönderip faturasını benden alabiliyor.
Şimdi benim 120 TL'ye sattığım ürünü, Trendyol'da ki satıcı 100 TL'ye satıyor. Ben A ürününü alıcı adresine Trendyol'dan kargolattığım zaman, Trendyol'da ki satıcının ürünün içine fatura koyma şansı var ki genellikle koyarlar.
Müşterinin eline ulaşan siparişin faturasında 100 TL yazıyor fakat benim sitemden aldığı için ödediği para 120 TL. Ben bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım? Sonuçta müşteri sorgulayabilir, ben buna 120 TL verdim ama faturada 100 TL yazıyor diye. Aynı zamanda fatura adresi de benim şirketime kesilecek. Yani kargo adresi alıcının adresi, fatura adresi şirketimin adresi olacak.
Eğer sorun yaşarsam bu sorunu kendi sitemden ''Satın Al'' butonuna bastığında bir pop-up çıkarıp, ''xxx.com sitesi satın aldığınız ürünü tedarikçiler aracılığı size ulaştırır vs vs'' şeklinde açıklayıcı bir şekilde anlatsam ve müşterinin bunu onaylamasını istesem bu sorunu çözmüş olur muyum?