Konuyu tam anlamadım ama değişmediyse şöyle,
Kombilerde duşa girersen petekler mevcut halinde bekler, 2 saat boyunca duşta kalınırsa petekler soğur.
Bazı kombilerde belki bu saçmalık düzelmiştir ama, genelde böyle oluyor.
Bunun dışında, bir eve kombi bağlatıyorsanız önce kombi tesisatı doğalgaz hattı vs. yetkisi olan birini çağıracaksınız, o kişi video vs. çekecek ve ilinizdeki gaz şirketine yollayıp onay isteyecek.
Yani kombi aldım taktım gaza abone oldum bitti yok. Belki biliyorsunuzdur da, yüzeysel anlatmış olayım.
Proje onayına geliyorlar gaz şirketinden, onay verirlerse kombi garantisi başlıyor ve gaz saati bağlanıyordu değişmediyse eğer.
Onun dışında tüm kombiler su ısıtır ve petekleri ısıtır. KW olayına dikkat edin, yoğuşmalı alın. KW yükseldikçe fiyat artar ama KW yüksek diye verimli o olmaz.
Atıyorum 30 KW 5-6 petek için alırsanız ve fazla gelirse bu sefer gereksizce çalışıp enerjiyi fazla tüketir vs. gibi konular vardı, araştırın.
Evinizdeki petek adeti ve ortalama ölçülerine göre ortalama doğru KW bulduktan sonra yoğuşmalı bir kombi düşünün. E.C.A. öneririm, mini olandan aldık dublex ev için, eskisi sömürüyormuş o kadar fark etti.
Gaz ile bir ilgimiz yok hocam. Yani sadece elektrik ile hem suyumu hem de peteklerimi isitabilir miyim? Elektrik faturasına boyun eğecegiz artık. Tüp ile isina varsa da olur sanki.