Simolf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda herhangi birinden eğitim alıp kendini geliştiren oldu mu? (Kişi ismi söylemeyiniz, karalama veya övme konusu değildir.)

Eğitimlerde aynı şeyler anlatılıyor semrush, ahrefs kullanımı falan. Bunları zaten 50 liraya falan anlatan da bulursunuz. Ekstra birşey göremiyorum açıkçası genel olarak çoğu eğitimde. Sizin olumlu veya olumsuz anlarınız var mı?
Eğitim vermiyorum ama bir SEO meraklısı olarak şunları ekleyeyim.

SEO hakkında bir eğitim içeriği oluşturmak baya zahmetli ve çok uzun konuları kapsayan bir eğitim olacaktır. Daha çok eğitimlerde temel seo eğitimi ve internette bulabileceğiniz bilgiler yer mecburen alacaktır çünkü bunlar değişmez bilgidir. SEO'nun temel taşlarını oluşturan bilgiler çoğu yerde değişmez. Daha sonrasında da programlar gelmektedir. Search Console, Analytics, Ahrefs, Semrush, Keywordtools gibi bunların kullanımı da temel bilgidir. Bunları düzgün bir şekilde tamamladıktan sonra eğitim alan kişinin kafasında SEO'nun ne olduğu ve web sitelere nasıl yaklaşması gerektiğini anlamış olacaktır.

Bundan sonrası her meslekte olduğu gibi dallanarak devam eder. İç SEO, Dış SEO, Teknik SEO, Analiz, içerik vb. gibi dallarda kendini geliştirmek SEO uzmanları tarafından araştırılacak diğer konular. Bunların hepsini tek eğitimde vermek de imkansız. Bir de SEO sürekli gelişiyor hiçbir zaman sabit kalmıyor. O yüzden bilgiler ve güncellemeler sürekli geldiği için de eğitim konuları değişecektir.

Mesela Türkiye'de yapılan SEO ile yurt dışında yapılan SEO birbirinden tamamen farklı. Bu ülkelere göre de değişiyor. Fakat temel bilgilerle yapılan SEO değişmemektedir. O yüzden eğitim bir işe yaramıyor veya ben buna inanmıyorum cevabı çok doğru değildir. Temeli düzgün anlatan bir eğitim, SEO ile ilgilenmek isteyenlere fazlasıyla yetecektir.