Bu konuda herhangi birinden eğitim alıp kendini geliştiren oldu mu? (Kişi ismi söylemeyiniz, karalama veya övme konusu değildir.)
Eğitimlerde aynı şeyler anlatılıyor semrush, ahrefs kullanımı falan. Bunları zaten 50 liraya falan anlatan da bulursunuz. Ekstra birşey göremiyorum açıkçası genel olarak çoğu eğitimde. Sizin olumlu veya olumsuz anlarınız var mı?
Sorunuz cevabı olarak:
Gerçek bilen kişilerden alırsanız bu egitimi tabiki faydasını görürsünüz zaten bu işi hayatını adamıs insanda size 100 200 tl ye bu işi ögretmez.
Benim görüşüm :
Seo bana göre akıl ve mantıktır. Ve bunu insan netten ordan burdan ögrendigi bilgileri uygulamalı olarak yaparsa anca kendini geliştirebilir.
Ahrefs kullanmak semruhs veya onlarca programı kullanmak bu işin sadece giriş kısmı .
Basit bir örnek tam spam ve manuel spamın ne oldugunu bilmek için en az kasıtlı olarak 30 40 siteyi spama sokmanız lazımki mantıgı anlıyasınız.
Aynı anda farklı denemelere yaparak dogru yolabilirsiniz.
Bir seo uzmanı arkadas cıkar derki içerik herseyden önemlidir gerisi boştur.
Bir digeri İç seo çok önemlidir der gerisi boştur der.
Biri çıkar der iç seo dış seo yapıcaksın içerik giriceksin link alıcaksın tanıtım alıcaksın.
Biri gelir derki sosyal medya yoksa gerisi boştur.
Ve biri gelir derki boş site kur bas hacklink kelimede 1 ayda 1 sayfaya gel 3 5 ay dur kaldırdıgını kaldır sonra spama gir .
Bu 5 örnekte herkes kendi deneyimlerini anlatıyor aslında kendi ögrendigi yolu.
Önemli olan senin kendi yolunu bulman.