Merhaba arkadaşlar,
Bir çok arkadaşımın Adsense onayı alma konusunda sorun yaşadığı konularla karşılaştığım için birkaç satır karalama isteğim oluştu.

Şuandan itibaren benim adım Google. Ahmet kardeşim, sitenin bir tane bile organik ziyaretçisi yok, reklamı kime göstereceksin? Sana onay vermiyorum. Dur sana sebep olarak kalitesiz içerik diye bir mesaj göndereyim.
Mehmet, sana da onay vermiyorum. 2 tane kategori eklemişsin ve kategorilerinde 2'şer tane içerik var. Biraz yazı girsene kardeşim şu siteye. Üstelik siteni henüz 2 hafta önce açmışsın!

Peki Google abi, ya siteyi hitlendirdikten sonra bana onay vermezsen? O zaman emeklerim zayi olmaz mı?
- Hayır canım, sen özgün ve kullanıcı deneyimini önemseyen ve politikalarıma aykırı olmayan konularda bilgilendirici bir site hazırlarsan ben sana neden onay vermeyeyim?

Bu anlattıklarım yeni sitelere 1-2 hafta içinde Adsense onayı alınamayacağı anlamına gelmiyor, tabii ki alabilirsiniz ama alıp ne yapacaksın Ahmet'cim? Günlük 100 tekil hiti olan Türkçe bir sitenin günlük Adsense geliri ortalama 1 TL - 1.5 TL arasında olacak. Beni bunun için mi yoruyorsun?

Bu anlattıklarım şahsi görüşlerimi ve çok sayıda sitemden edindiğim tecrübelerimi göstermektedir. Lütfen düşük kazanç oranları söz konusu iken Adsense ile değil, sitenizi büyütmek, geliştirmek adına yoğunlaşın. O gün geldiğinde Adsense'in size onay vermeme ihtimali yok çünkü size reklam verecek ki reklamverenden kazanç elde edebilsin.

Herkese başarılar dilerim.