55 km hızı 1 km dahi aşıldığı durumda kural ihlali getirecek durumu bilimsel olarak açıklar mısınız? Kanun bu şekilde kurulmuş olabilir fakat ekstra 1 KM nin getireceği artı veya eksinin bilimsel olarak açıklaması nedir?
O radar ordan kalkınca daha o hızı aşanlar olmayacak mı? Benim suçum o radar ordayken geçmek mi? Ceza yemeyen de radar orda olmadığı için mi yemedi? Böyle şeyleri güzellemenin anlamı nedir?
Hocam neyin bilimsel açıklaması siz 50 km hız sınırı olan yerden normalde 55 ile geçerek bile tolerans sınırında seyir ediyorsunuz. Normalde 50 ile gitmeniz gereken yolun tolerans sınırı ile 55 olan yerden neden 59 km hızla giderken ceza yiyorum deme hakkınız olmuyor maalesef. Ben de ceza yedim 110 km hız sınırı olan yerden 127 ile geçmiştim %10 pay eklediğim zaman 121 km yapıyor yani 6km ile radar yemişim gittiğim yol şehir içi değil bir şey değil ama kural böyle yapacak bir şey yok buna. Ayrıca gördüğüm veya izlediğim kazaları görünce bu kuralların olmasını destekliyorum aksi halde herkesin hep acil durumu olduğu için yollar hızlı ve öfkeliye dönüşüyor.