Yanlış değerlendiriyorsunuz kardeşim.Bu Chp İyi Partinin içinde hiç mi ulusalcı hiç mi Milliyetçi kesim yok sanıyorsunuz.Bu partilerde bu hdpye sempati duyan seçmen sayısı %1-2'yi bile geçmez fakat bu seçmen Akp'den kurtulmak istediği için bazı şeylere göz kapattı.Ama bu kadar net açıklamalardan sonra tepkiler gelecektir.
O seçmen ayrıca Akp'nin çözüm sürecinden de çok rahatsız.Şimdi aynı olayı Chp yapmak istiyor bu insanlar neden oy versin ki? ben çok büyük kopuşlar olacağını düşünüyorum.
Şu an Chp'nin yaptıkları tamamen Akp'ye yarıyor Türkiye'de Hdp seçmeni, belirlemez. Seçimi Milliyetçi seçmen belirler.Milliyetçi seçmenide sadece Milliyetçi Hareket Partisine oy veren kitleden ibaret sanma.
Nasıl Ankara'da Mansur Yavaş seçiliyorsa, İmamoğlu'na çok sayıda Milliyetçi Binali Yıldırım'ın Kürdistan açıklaması nedeniyle oy vermiyorsa gelecek seçimde Milliyetçi seçmen bunları görecek verdiği oyları da geri alacaktır.
Yani işin özü Chp bu kafayla devam ederse yeni partilerde artacak, Chp'den kaçışlarda başlayacak, Akp'de ister istemez oylarını arttıracaktır.
Ben iktidar değişiminden yanayım yeterli artık 20 senedir Akp var ama bu Chp gelecekse başa hiç gelmesin nede olsa akpnin çözüm süreci zamanındaki Chp bu.
Bu şekilde Hdp'yi ve seçmenini güçlendirirsiniz bunun sonucunda Bölünme de kaçınılmaz bir sonuç olarak çıkabilir çok tehlikeli adımlar bunlar.
Güzel analiz. Size katılıyorum. Benim gördüğüm Chp kendi dışında millet itifakındaki diğer 5 parti ile birlikte oyunun Yüzde 40 civarı olduğunu düşünüyor
Hdp'ye güzellemeler yaparak, Onlarında oyunu alırsam seçimi kazanırım düşüncesindeler.
Sandıkta millet ne yapacak onu bilmiyorum.