Seni anlayabiliyorum yazını dikkatli okudum.Bende o konuda senle aynı fikirdeyim bir an önce cezaları kesinleşmeliydi galiba bu zamana kadar sadece 1 cezası kesinleşti yanlış bilmiyorsam.
Fakat şöyle durum var internette yazılanlara göre, Demirtaş bazı duruşmalara katılmamış ve AİHM'e götürmek için süreç uzamış.Yine de çoktan kesinleşmesi lazımdı.
Akp zamanında bir hata yaptı evet Akp'yi en çok eleştirenlerden biriyim hiçbir zaman Akp'ye oy atmadım bu yaşıma kadar.Şimdi onlarda düzelme var bazı şeyleri gördüler.Üniversitelerin dışarların halleri nelerdi çözüm sürecinde herkes biliyor.
Adamlar Üniversitelerde sınıfları basar Pkk Apo yazarlardı duvarlara.Neler gördük ne videolar izledik.
Şimdi aynılarını Chp yapmak istiyor.Demirtaş'ı serbest bırakırız sözü çok tahlilsiz bir söz daha geçen Hdp heyeti bir ülkeye gidip Türkiye'yi şikayet etti anlayacağın Avrupanın çoğu ülkesinde kamuoyu baskısı oluşturuyorlar.
O çözüm süreci olmasa zaten hdp bu kadar oy arttırımı sağlayamazdı şimdi Chp bunu yapmak istiyor sırf oylarını almak için ki bu çok felaket bir şey Ülke bölünmenin eşiğine bile gelir.
Bunu Chp'ye oy veren kardeşim yaşananları görmeli ve tepkisini vermeli.Ben bu arada ne Akpliyim ne Chpliyim Atatürkçü bir Türk Vatandaşıyım.
Cezası kesinleşip kesin delilller ile kanıtlandığında ne AİHM ne ada Avrupalılar tek laf edemezler.
Zaten ortada tartışılan şey bunca zaman geçmesine rağmen neden cezasının kesinleşmediği.
Ceza aldığı suçun yatarı bugüne kadar tutuklu kaldığı sürecin yarısı kadardır muhtemelen.
Hükmü giyer. Tutukluluk hükme dönüşür, sonra itiraz eder ama kimse Demirtaş serbest bırakılsın diyemez.
CHP'nin kürt milliyetçilerine terör örgütü sempatizanlarına şirinlik yapması hoşuma gitmiyor ama bu iktidarı gözü kör şekilde destekleyenlerin oylarını alamadıkları için her türlü oyu kendi taraflarına çekmeyi hedefliyorlar.
Zaten bu haberde bahsedilen Demirtaş beraat edecek değil, tutukluluk hali hüküm giyene kadar kaldırılacak.
Hüküm veremiyorlarsa bari hüküm verene kadar ev hapsine çevirsinler de ülkenin itibarı zedelenmesin.
Sadece siyasi propoganda için serbest bırakma deyimini kullanıyorlar yoksa davayı kimse durduramaz savcı hakim devam eder işine.
CHP'de Kılıçdaroğlu'ndan rahatsız olan çok insan var.
Ama AKP'nin elini güçlendirmemek, AKP'nin ekonomiyi yıkıma götürmesini engellemek için şimdilik muhalefet etmiyorlar.
Çünkü AKP'nin istediği tam da bu tarz haberler ile CHP'de iç karışıklık çıkarmak.