Çevremde bir çok arkadaşımı işe teşvik ettiğimde "5 yıl sonra bambaşka bir hayatın olabilir" cümlesini genelde kurarım ve onlara uzun bir süre olarak gelip gözleri korkar, çabalamazlar.

Bugün bir site açıp hesap satsan, bir haber sitesi açıp hitlendirmeye başlasan, bir turizm & gezi sitesi ya da vermek istediğin bir hizmet ile ilgili site açıp SEO çalışmalarını yapsan istikrarlı çalışmaların sonucu 5 sene sonra o sitenin hayal bile edemeyeceğin kadar iyi bir seviyeye ulaşabileceğinin farkındasın, değil mi?
Sorun ne? 5 seneye kim öle, kim kala diyorsun.

2017'de başlasaydın şuan hedeflerini tutturmuş ve yaşam standartlarını çok iyi bir seviyeye çıkartış olacaktın.
2027'ye geldiğimizde geriye dönüp baktığında keşke dememek için aklındaki en ağır basan proje için hemen çalışmalara başla. Siteye organik hit alamadığında ben beceremiyorum demek yerine "neyi yanlış - eksik yapıyorum" diye düşünerek güncelleştirmelerde bulun ve yenilenen teknolojiye ayak uydur.

Ev ve iş yerlerine hizmet veren bir temizlik şirketiniz olsa fena mı olur? Site hitlenmeye başladığında ekip kurup çok güzel çalışmalar yapabilirsiniz.
Ev ve iş yerlerine badana & boya hizmeti veren bir şirketiniz olsa?
Diyelim ki oto anahtar konusunda tecrübeniz var... Oto çilingir hizmetinin yüksek kazançlı olduğunu biliyor musunuz? 10 dakikalık bir işlem için ortalama 700-800 TL kazanç elde edebiliyorsunuz. Bugün bir site açıp birkaç sene üstünde çalışsanız, o site 5 yıl sonra nasıl bir seviyeye gelir?

5 sene uzun bir süre diye düşünmeyin, zaman çabuk geçiyor arkadaşlarım. Sahip olduğunuz güç içinizde!