GDerin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, bu konu çok başımı ağrıtmaya başladı. Ücretsiz seo araçları sunan sitelerden birinin sahibi de benim ancak bu araçların hiçbiri kullanılan altyapıya göre bir analiz yapmaz. Genel SEO kriterleri açısından analiz eder siteleri. Dolayısıyla örnek veriyorum Wordpress, opencart, ideasoft veya herhangi bir hazır sistemi kullanan sitenizin en sağlıklı analizini ancak bu sistemlere SEO adına hakim olan bir insan yapabilir.

WordPress üzerinden gidelim,

Google tarafından senelerdir dikkate alınmayan 'keywords' kısmının eksikliğini hata olarak gösterir mi bu analizler? Çoğu için evet, güncelleyin şunları artık yahu :d

Noindex olarak ayarlanmayan niteliksiz sayfaları gösterir mi bu analizlerin sonuçları? Hayır

Tekrarlanan içerikleri, tekrarlanan başlıkları gösterirler mi? Hayır, semrush gibiler ile edinebilirsiniz.

Link yapısı yanlış der mi? Hayır

Senin menüler kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler der mi? Hayır

Ürün kategori sayfalarının altına sss ekle bir de faq schema gir der mi :d? Hayır

Ürün sayfasının şema biçimini yazı sayfası olarak ayarlamışsın der mi? Hayır

Kısacası kritik olan konularda hiçbir işe yaramıyorlar. Siz de artık Allah aşkına şurada görünen skorları ciddiye almayın. Ha Metalar, robots, sitemap vb. Gibi kısımlarda verdiği ipuçları hiçbir bilgisi olmayan kullanıcılara bunların önemli olduğu konusunu gösteriyor olabilir, o açıdan iyidir tabi.
Kesinlikle katılıyorum. Adı üstünde analiz. Yani öngörü sunuyorlar.
Her şeyi bu araçların yapmasını beklemek olanaksız.

Gerekli olan şey gözlem yetisi.
Analiz sonuçlarının pusula değil de, sezgisel yol haritası görevi gördüğünü düşünüyorum.

Çıkan sonuçlar her zaman doğru yönlendirmeler yapmayabilir.
Henry Ford'un da dediği gibi...
"İnsanlara ne istediklerini sorsaydım, benden daha hızlı koşan bir at isterlerdi."

Analiz araçlarının verdiği cevaplarda böyle olabilir.
Ama yüksek nitelikli sonuçlar görünenin ötesindedir. Ve bence bakılası gereken yer de burasıdır.
(neden bu kadar kapsamlı bi cevap verdim bilmiyorum.)