Vay be böyle bir başlık açmışım zamanında gezinirken gördüm. Gördüm madem birkaç şey yazayım eğitim ve askerlik ile alakalı.

Öncelikle eğitimi bu okulda aldım ve kurada Mardin/Nusaybin çekerek Suriye sınırında Hudut karakol komutanı olarak hizmetimi tamamladım. Allah izin verirse yarın da terhis oluyorum.

Tuzla'da alınan eğitim nispeten zorlu. Gidilen döneme göre soğuk havada ya da güneşin altında içtimada saatlerce bekliyorsun, kantine gidiyorsun bekliyorsun, yemeğe gidiyorsun bekliyorsun, tuvalete banyoya gidiyorsun bekliyorsun, form doldurulacak bekliyorsun eğitim bitiyor havaalanına götürmeleri için bekliyorsun. Şırşırtepe, Tavşantepe dağ tepe geziyorsun, yürüyorsun beklemeyi sabretmeyi öğreniyorsun.

Velhasıl kelam eğitim bitiyor Subay olarak atanıyorsun. Hele de piyade ve hudutçu isen Hakkari, Şırnak, Van yahut Mardin'de bir dağ başına karakol komutanı olarak gidiyorsun. Ama beklemek bitmiyor tabi. Bir görüntü alıyorsun geçiş olmasın diye sınır duvarı dibinde bekliyorsun, yeri geliyor sabaha kadar mülteci kovalıyorsun. Yeter mi yetmez sabah 10.00'da haber geliyor Alay komutanını bekliyorsun Tugay komutanını bekliyorsun, Hiç kimse gelmezse Tabur komutanı gelir bekliyorsun. Denetleme heyeti gelecekmiş onu bekliyorsun. Akşam oluyor istihbarat geliyor Terör örgütü üyeleri geçebilirmiş pusu atıyorsun onu bekliyorsun. Mehmetçiği akrep sokar yılan ısırır revirde onu bekliyorsun. Karakolda asker kalmaz sonraki celbin gelmesini bekliyorsun.

Kısaca askerlik insana sabrı ve beklemeyi öğretiyor. En neticesinde de vatana borcunu ödemiş olmanın haklı gururu ile sabah olmasını bekliyorsun

Kıt'a görevine yeni çıkacak olan 386. dönemlere şimdiden kolay gelsin.