Hocam bir yazılımcı olarak sizinkine benzer bir durumla dolandırıldım. İşi bir şahıs verdi bana (güya kendileri büyük bi firmaymışda fransızlarla görüşüyormuşlarda ekipleride 20 25 kişiymişmiş), 1 ayda teslim süresi vardı. 1 Ayın sonunda iş bitti sayılır son toplantı yapılacak görüşülecek vs vs sonra ben paramı alıcam benlik iş biticek. Ben bu işi bitirdim, son düzeltmeler için toplantı yapacağız aracı adama söylüyorum müşteriyle toplantı ayarla konuşalım bitsin artık diyorum. Bu adam güya çok yoğun uzattıda uzattı. Sonra ramazan bayramı girdi araya o sıra müşteri müsait olamadı, sonrasında müşteri müsaitim dedi o adam aramadı. 1 ayda biticek iş için 2. ayda bir toplantı yapmayı başardık skypede. Son düzeltmeleri söyledi tam istediği gibi olmuştu vs vs, bende son ödeme sistemini vs entegre ettim ve mobil uygulama için bir arkadaş aradılar. Bu arayış 1 ay sürdü. 1 aydır tabi ben sürekli mesajlar atıyorum hep geçiştirme cevaplar alıyorum. Bu mahluk 3 ayın sonunda mobilciyi buldu, mobilcinin işe başlaması 1 hafta sürdü. Tam mobilci işe başlayacakken en sonunda resti çektim ve içimdekileri döküp engelledim
1000 tl için bu kadar kafamı yorduğuma değmez diye düşündüm. Yaptığım sistem yedeklerimde hala duruyor, bir gün revize edip tekrardan kurumsal hesabımda forum içi satışa sunabilirim.
Daha amatör olduğum için neyin ne kadar piyasasının olduğunu bilmiyordum, 1000 tl yaptığım işe göre çok düşük bi rakam.
Sonrasında aracının 8k ya bu işi yaptığını, kendisinin arada bir toplantı bile ayarlamadan 6k kazanacağını (1k bana 1k mobilciye) müşteriden öğrenince dahada sevindim. Tüm parayı müşteriye iade etmek zorunda kalmış.

Forumdan banlanmıştı, sonrasında fake hesap açıp üyelik aldı. İki tane üyelikli hesabını banlattırdım, büyük ihtimalle bana vereceği para ona zarar olarak geri dönmüştür

Bana göre, bizim milletin ticaret ahlakının temelleri biraz bozulmuş, yan gelip yatarak para kazanmayı hedefleyen bir kitle ortaya çıkmış. Çok dikkatli olunuz.

AliFurkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım kimse diğer bir soruna değinmemiş. Forumda çantacılar diye bir gerçek var. Yazılımcı olmamasına rağmen elinde çantayla konu konu gezip, yazılımcıymış gibi davranarak işi alıp sonra fiyatın yarısına işi yazılımcıya paslayan kişiler mevcut. Çantacının yazılımcıyla yaşadığı her sorun müşteriye yansıyor. Belki aranızda birçok kişi vardır işi yazılımcıya verdiğini düşünüp aslında çantacıya vererek süre konusunda sıkıntılar çeken. Hintliler ile çalış diyen arkadaşlara da sesleneyim hintliler uyandı artık, global platformların hiçbirinde bir hintliye, bir pakistanlıya ucuza iş yaptıramazsınız.
AliFurkan hocam çantacı sözünüz benim başımdan geçen olaya çok uyuyor, bu adam çantacıydı