Normalde böyle şeylerin lafını yapacak birisi değilim ama son yapılan kendimi enayi gibi hissettirdiği için paylaşmak istedim.
Forumda belki 5-6 kişiye borç para verdim. Minimum xx-xxx rakam. Ve hiç birine pm atıp para lazım diye sıkıştırmadım. Gönderen olursa alıyorum yoksa istemiyorum. Ve bir kişi hariç kimse ödemedi. Neyse parası olan gönderir herhalde diye üstüne düşmedim. Ayriyeten borçlarını sildiğim insanlar da oldu, başımın gözümün sadakası olsun diye böyle düşündüm.
Bugün gördüm ki paraya muhtaç adam, öldüm bittim diyen adam platin üyelik almış. Belki daha önce almıştır ben yeni gördüm. Ben kendime üyelik alamıyorum para vermeyeyim diye adam bilmem kaç liralık üyelik alıyor. İyi niyetimin suistimal edildiğini görünce artık kimseye yardım edesim gelmiyor. Benim birisine 10 tl borcum olsa geciktirsem geceleri uyuyamıyorum.
İnsanlık hali bulunduğumuz ortam çok kötü. Biz de para içinde yüzmüyoruz her gün sabah 06.30 da yollara düşüyoruz ekmek parası için. Ama her gün forumda konu açılıyor 10 liraya 20 liraya ihtiyacım var diye. Yapmayın etmeyin arkadaşlar para için bu kadar ezilmeyin. Tamam olmayınca 10 tl bile büyük para ama insanlardan dilenmeyin gidin Allah'dan isteyin. Kısmetinizi kovalayın oturduğunuz yerden kimse size iş vermez.
Daha geçen hafta Facebook gruplarında iş ilanı gördüm. Asansörsüz binanın 5.katına 100 liraya kömür taşınacak diye. Valla evim yakın olsa gidecektim. Üçe beşe bakmadan ne kazanılırsa kar sonuçta. Ama buraya konu açıp papara hesabı koymak daha kolay tabi. Neyse kimsenin kalbini daha fazla kırmak istemiyorum umarım yanlış anlaşılmadım.