+18 videodan ceza yiyeni de ilk defa duyuyorum, bence olaya tam hakim değilsin hocam; arkaplanda bir şeyler olmuş.
evde +18 içerik izlemek suç değil... bunun için bir cezada gelmez. ancak eğer Allah korusun ç*ck içerikli vs. ise o zaman durum sıkıntı olabilir.
+18 videodan ceza yiyeni ilk defa duydum. Sizi kandırıyor olmasınlar?
Nereden nasıl ceza kesecekler? yani üyelik sistemi yok bir olay yok. Log takibi yapıp ceza kesmeleri gerekir onunda KVKK ihlali olur ve Türkye'nin tamamına kesmeleri gerekir.
şimdi olayı size özet geçeyim ;
yayınları konuyu açan arkadaş izliyor, alemden bi haber dede işin kuzenim yazmış gibi hikaye kısmı. yayınlarını yakalayan ebebeyn arkadaşı trollemiş arkadaş da r10 a soruyor.
ülkede +18 izlemek suç mu ki ceza gelsin =)
o zaman ne yapıyoruz; vpn + gizli sekme de öğretiyoruz.
muhtemelen birşey çıkmayacaktır, ben ilk defa böyle birşey duyuyorum. olayın arka planında daha farklı birşey olabilir, onu bilemeyiz...
edit: ben camiden çıkıp, cami yanındaki kahvede oturup full +18 izleyen dedeleri gördüm
P*rno izlemek suç değil. P*rno yayınlamak ve indirmek suç sadece.
hocam +18 izlemek ile ifadeye cagrilmaz.
muhtemelen +18 sitelerden virüs yemistir. ekranda para yatirin yada benzer seyler cikiyordur..
ifadeye cagrildigina dair bir belge var mi?
ayrica cezanin bedelinide hemen belli etmislet 10bin tl diye.. muhtemelen dolandiricilarin bir oyunu. çok oluyor boyle seyler..
eger dedigim gibi pc nin ana ekranina virüs filan yerlestirmislerse ki tahminen oyledir. format atarsaniz gecer.. gecmis olsun...
+18 içerikleri evde izlemenin bir cezası yoktur ancak çocuk p...su diye tabir edilen içerikler suçtur. Dedenin böyle bir içeriğe denk gelip izlemiş olması bunun da farkedilmiş olması yüksek ihtimal gibi geliyor. Yani yetişkin olmayan bireylere ait uygunsuz gönderilen yayınlanması, yayılmasına aracılık edilmesi ve seyredilmesi suç teşkil eder. Para cezasının kaynağı bu olabilir.