gokanke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bakın buralara hiçbir yorum yapmadım farkındaysanız. Haklı da olabilirsiniz haksız da olabilirsiniz, yorum yapmadım.
Ben diyorum ki biz neden aldığımız parayı geri vermeyelim, siz ne diyorsunuz.
Aldığınız parayı vermiyorsunuz, o gün hangi değerde hangi alım gücünde aldıysanız bugünde o alım gücünde ödemelisiniz. Siz kurnazlık yapıp adama 30 bin tl'nin işe yaramadığı bir zaman diliminde 30 bin tl olarak ödüyorsunuz. O insanlık yapıp 30 bin tlnin adam gibi adam olduğu bir işe yaradığı bir zamanda size borç vermiş. Lütfen para nedir, değer nedir, neye göre değer biçilir bir araştırın. Kredi ödemeleri, kira ödemeleri, sebze meyve fiyatları bile bugünkü değere göre hesaplanırken siz kalkmış borç veren adama 3 yıl önceki parayı ödemeye kalkıyorsunuz.
Adam iyilik yapmış borç vermiş aynı değeri istemiş, bu konu sayesinde de kimseye iyilik yapılmayacağını net olarak görmüş olduk, teşekkürler.

Önceki sayfaları okudum da birde demişsiniz "borcu 3 yıldır neden istemedi" diye. Adı üstünde borç diyorsunuz, borç da geri ödenmek için alınır. Sizin aklınıza gelmeli, onun değil. Borç kanıtlansaydı hukuken yüksek enflasyondan dolayı doğan zarardan sizi dava ederdi.