trendyol, amazon, hepsiburada, n11, gittigidiyor(eskiden firma olmadan da satış yapılıyordu ancak anladığım kadarıyla artık yapılamıyor), çiçeksepeti
bunların hepsinde satış için firma olmanız gerekiyor. vergi levhası istiyorlarl...
siteler üzerinden başvuruyorsunuz. başvuru sıraqsında belgeleri istiyor. aynı zamanda sözleşme veriyorlar. sözleşmeleri tamamladığınızda işlem tamam. artık ürün ekleyip satışa başlayabilirsiniz...
Ayrıca tüm pazaryerlerinde bir yamuk nokta vardır

)) kazıklana kazıklana öğreniyorsunuz...
mesela en kazıklı süreç Hepsiburada dır...ürün fiyatı hesaplarken komisyonların yüksekliği yetmez ayrıca bir de bakarsınız ki adamlar komisyonun da % 18 kdv sini alıyor(birçok kimse bunu bilmez gördüğüm kadarıyla, ben de 6 ay sonra farkettim biri yazınca )...ayrıca her satıştan 1.77 tl işlem ücreti diye bir kesinti olur...kısacası 100 tl nin kafadan komisyona en az 25 gider.
yine bir kazığı vardır ki her zaman çıkmaz önünüze biran da çıkar ama artık iş işten geçmiştir

siparişi iptal ettiğinizde sizden sonraki (onların iddiası) satıcıya geçer sişpariş. ve farkı size kitler...bana geçenler de 700 küsürlük siparişi iptal ettiğim için benden sonraki 1500 tl ye satıyor diyerek 880 tl lik fatıra kitlediler(1500 tl ye satan adama fatura kestirdikleri gibi bir de bana fatura kesiyoruz diyerek % 18 kitlediler, hatta şüphem var belki de hiç göndermediler bile nereden bileceksin)
yine hepsiburada sizden habersiz indirim yapar ürünlerinize, sonra bir kısmını kendisi karşılar. bir kısmını da sana yazar. ama senden ay sonu fatura kesmeni ister. ama şu şekilde, sana haber vermez. senin tüm satışları takip edip senin bulmanı ve faturayı kesip göndermeni ister. yoksa hepsi komisyonundan kesilir

)
çiçek sepeti de bu konularda sabıkalıdır. satış yaoarkn dikkat kısacası...