Libertia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karşı taraf net uyanık, bunların başta konuşulması ve hatta yazıya dökülmesi gerekirdi. O kadar uzun süre borç verip ödemek isteyince sonra ödersin denilip geri ödendiği vakit yok dolar yok enflasyon denilmesi uyanıklıktır.

100 dolar verince nasıl 100 dolar ödeniyorsa 150 tl verince de 150 tl geriye ödeyeceksin. Senet yok, sözleşme yok. Kime göre neye göre siz faiz enflasyon uyguluyorsunuz anlamış değilim. Sonuçta arabaya yatırım yapan babası, adam para verip arabadan hisse mi almış arabanın fiyatı katlanınca hak talep eder olmuş.

şunda dikkatinizi çekerim
" O kadar uzun süre borç verip ödemek isteyince sonra ödersin denilip geri ödendiği vakit yok dolar yok enflasyon denilmesi uyanıklıktır. "
karşı tarafa parça parça ödenmek istenmiş adam da parça parça kabul etmemiş bütün olarak sonra ödersin demiş

borç veren tek bir parçada verdiği için taksit taksit değil tek bir parçada parasını ister
adam o zamana kadar belki için içini yiyordu ne zaman ödeyecek diye ama söyleyemiyordu parasını eksik almaması için tek parçada sonra ödersin demiş
bu noktayı çoğu arkadaşımız yanlış yorumlamış bence

bir de şu var kimse karşı tarafın durumunu bilmiyor belki adam çok fena paraya sıkıştı ve o para ile başka yere ödemesini yapacaktı ve bu zamana kadar dişini sıktığı kadar sıktı artık patladı belki de?

@gokanke;
yaşınızı bilmiyorum ama mıuhtemelen benden gençsiniz
bahsettiğiniz olayın iki tarafında bulunarak defalarca yaşadım

karşı tarafı uyanıklık olarak düşünmeyin veya fırsattan istifade değil bu

önceki yazımda belirttiğim gibi

borç alan bu parayı çok lüzum sıkıntılı bir durum için istediyse (ameliyat sağlık icra vb.) borç veren zaten lafını istemez abi ne verdiysem onu ver der lafını etmez
ama siz aldığınız araç ile kazanç söz konusu olmuş ve bu kazanç da onun verdiği para ile olmuş
bu durumda adamın parasını o zamanki aracın değerleme artışını ortaya koyup vermeniz bence en adili

taksit taksit vermek istedik almadı bu geçerli bir bahane değil
ben ne zaman tek parça verdikten sonra bir süre sonra taksit taksit parça parça geri aldıysam hep parayı eksik ödemişlerdir
bu sebeple kimse tek parça ödediği parayı taksit taksit almak istemez

buraya yazıp kendinizi haklı çıkartmak için kamuoyu oluşturmayın bence

eğer 1 elma aldım 1 elma verdim düşüncesinde iseniz
bana da 31 bin tl verebilir misiniz size 3 yıl sonra 31 bin tl olarak geri ödeyim?
hatta gereksiz değil oğlumun sağlık sorunları için harcayacağım ihtiyacım var bu konuda bana yardımcı olur musunuz?