Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben olmadım da eniştem olmuştu. o da bir süre çözüm bulamadı sonra bir eczacıya yönlendirdiler. bir karışım mı yapıyormuş ilaç mı veriyormuş bilmiyorum ondan sonra kurtuldu. dilerseniz eczanenin adını atayım arayıp görüşürsünüz.
Peace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstad haklı. Ben geçen sene uyuz olmuştum o kükürtlü ilaçla kurtuldum.

Wilkinson pomad alıyorsunuz her yerinize sürüyorsunuz 1 gün boyunca bekliyorsunuz hatta 25 26 saat boyunca kalsın her yerinize sürün. Sonra duş alın ilifle derinizi kazıyana kadar temizleyin gidiyor.
whitelotus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam daha önce ailecek geçirdik biz de. Çarşaf nevresim koltuk yüksek sıcaklıklarda yıkayın kesinlikle
kmprens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu başlığını görünce istemsizce kaşınmaya başladım. Çok lanet bir şey, etkisi hâlâ psikolojik olarak kaldı... Geçmiş olsun hocam. :'(
Alkewebtasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
8,9 yaşlarındayken olmuştum, sıvı bir ilaç vardı, naneli şampuan gibi kokuyordu fiyatıda o döneme göre pahalıydı şuanda ne kadar bilmiyorum. Ben çocukken kardeşimle geçirmiştik çok lanet birşeydir çok çok geçmiş olsun.
Kaiross adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wilkinson pomad , 3 gün boyunca kullanmanız lazım. 24 saat üzerinizde tutmanız ve sonra yıkanıp tekrar sürmeniz gerekiyor. Uyuz olan bölgelere değil, tüm vücudunuza sürmeniz lazım. Genel tavsiye 3 gün aynı kıyafetlerle kalmanızı öneririm eğer dışarıya çıkma durumunuz yoksa. Aynı zamanda çarşaf, nevresim gibi şeyleri yıkamanız , kaynar suya bırakmanız lazım ki mikrop kırılsın. Temas ettiğiniz yerleri çok detaylı dezenfekte etmeniz gerekiyor çünkü temas ettiği yerler ile 3 gün yaşadığı ortamda var, 1 ay yaşadığı ortamda var. Bir insan, bir kere uyuz geçirmiş ise sonrasındaki dönemlerde uyuz ile temasında yakalanma ihtimalide daha yüksek oluyor. Bizde bir kaç sene önce ( neredeyse dışarı çıkmayız ) bara gittik, 2 gün sonra kaşınmaya başladık ilkten anlam veremedik ne olduğuna, herkes kafasında farklı bir düşünceye sahip olmuş ( stresten kaşınıyorum vb. gibi ) sonra evde birbirimizde görünce uyuz olduğumuzu anladığımız o garip an...
Wilkinson ve söylediğim titiz temizlik tek kurtulma şansınız yoksa sürekli olarak temas ettiğiniz yerlerden döngü halinde bulaşacaktır.
Pay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler değerli hocam.

Uyusun son seviyesine ben askerde girdim.
6 Ay Devam Etti İlaç vb Kullandım İşe Yaramadı Fazla.

Yarın sağlık ocağına gidin kan verin ve kan örneğinize uygun ilaç veriyorlar bazı ilaçları tüm vücuda sürüp 12 saat bekliyorsun bir tane daha ilaç var şampuan gibi onunla da yıkanıyorsun.

Benim iyileşme sürecim 1.5 ayı buldu o kadar ilerlemişti.

Sizinki yeniyse dediğim gibi kesinlikle ertelemeden sağlık ocağına gidin durumu anlatın uyuz kadar kötü birşey yok Allah kimseye yaşatmasın.

İlacın adını unuttum aklımda olsa belirtirdim de size de aynısını verir ha bu arada benimki uzun sürdüğü için 1.5 ay sürdü iyileşme.

Arkadaşıma da bulaştı 1 hafta sonra ben onu yönlendirdim oda iyileşti etrafınızda deniz varsa da tuzlu suya mutlaka girin ama mutlaka oda çok işe yarar.

Hatta bak yemin ederim tam yatacaktim konuyu okudum kaşınmaya başladım xd.

Hayırlı geceler tekrardan.
Emirhan281 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 gün boyunca wilkinson pomad süreceksiniz, sürmeden önce iyice liflenip gözenekleri açacaksınız. pomad vücudunuzda kalacak kesinlikle yıkamayacaksınız 3. gün de sürdükten sonra, ertesi gün yıkanacaksınız. aradan 1 hafta geçtikten sonra aynı tedaviyi uygulayacaksınız. bu sırada kaşınmalar az da olsa devam edebilir çünkü pomadın da yapabildiği bir kaşıntı olabiliyor. ben 4-5 ay çektim bu illeti. çok dikkatli şekilde tüm evi temizleyin, kıyafetler çarşaflar vs. yüksek derecede yıkayın. burada kalmaz demeyin, kalabiliyor. gerçekten hatırladıkça çıldırıyorum, çok kötüydü. umarım bir an önce atlatırsınız.
Pay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizinki yen başladıysa 1 1.5 hafta da geçer inşallah ama kesinlikle aksatmadan tedavinizi görün çok titiz olun elinizi sürekli yıkayın içinize bulaşmasın.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim Türkiye'de yaşamadığım için bahsettiğiniz ilacı yakın zamanda ne yazık ki getirmem mümkün değil. 1 tüp arkadaşım getirdi fakat her yerime sürmeme rağmen etki etmedi. Çok illet birşey hele ki geceleri ellerim kollarım birçok bölge kaşımaktan yara oldu. 2 defa yeni yatak aldım her krem sürdükten sonra bu sefer dediğinizi yapıcam 3 gün o ilacı temin edip kullanıcam 2 hafta sonra aynı şekilde tekrarlıyacaz ev ahalisi olarak umarım bu illetten en kısa zamanda kurtuluruz...