metomann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli @orhansengun; hocam bende açıkcası sektöre çok vakıf değilim, amatör olarak zamanında beğenmiş olduğum bir kaç domain aldım sattım vs...

Benim nacizane görüşüm salt domain olarak reg fiyatının 4-5 katı değerine satılabilir ancak az da olsa zaman/para harcayıp projelendirilen ve de hit alan böyle bir domainin ederinin ciddi rakamlara ulaşacağını düşünüyorum, konunun uzmanı arkadaşlar daha bilir ancak bana ilk çağrıştırdığı sarı site oldu sahibinden/spotcudan...
Çok teşekkür ederim hocam yorumunuz için tekrar. Güzel bir beyin fırtınasına da sebebiyet verdi bu konu. Benim fikrimi sorarsanız bizzat bunları değerlendiren insanlar olduğunu düşünüyorum log kaydından. Algoritmik olsa bence kaydedilmezdi. Spotcudan sitesine şaşırmamdaki diğer bir sebep de sahibinden çağrışımını bende de yapmasıydı Godaddy personeli beğenmiş olmalı 😄 Projelendirmek elbette bambaşka bir boyut. Trendyol, n11 veya daha farklı olarak letgo gibi isimleri düşündüğümüzde de projelendirmenin etkisini görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Google’daki aramalardan sorumlu yöneticilerden biri domainde keyword geçmesinin seo açısından pek öneminin olmadığını açıklamıştı. Aslına bakarsanız domainin kullanıcıya net mesaj vermesi dışında çok çok fazla bir artısı yok site sahibine. Bakalım artık. İyi akşamlar dilerim