ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7.325₺ diyor buna ne indirimi yapabilirler ?
Eğer bu dersler gerçekten koronanın sokağa çıkma yasağı ya da yüz yüze eğitimin kaldırıldığı döneme denk geliyorsa ödemek zorunda değilsiniz.
Hukukta mücbir sebep diye bir konu vardır.
Yani sizin elinizde olmayan bir felaket, savaş hali ya da olağanüstü bir durum yüzünden sözleşmeler feshedilebilir.
Korona döneminde sokağa çıkma yasakları ilan edildiği için sizin yüz yüze ders için ödeme yapmanızın ardından dersin online olarak çevrilmesini reddetme hakkınız vardır.
Koronavirüs pandesimi önceden öngörülemeyecek ve insan hayatının doğal akışını tamamen bozan mücbir sebep durumudur.
Korona süresince nasıl bir dershane ben para verdim diye yüz yüze eğitime zorlanamayacaksa, tüketici de bu dönemde imza attığı bir sözleşme var diye sözleşmede vaadedilen hizmeti ya da malı almaya ve ödeme yapmaya zorlanamaz.

Detayları için şöyle bir link buldum.
https://mihci.av.tr/corona-surecinde...-sozlesmeleri/

Hacze itiraz et.
Dava açılırsa da konuya mücbir sebep yüzünden dersleri takip edemediğini, online ders istemediğin için kurumu arayıp sözleşmeyi iptal etmek istediğini ama firmanın kötü niyetli davranarak hem sözleşmeyi iptal etmeyip hem de hakkında haciz davası açtığını söyle.