Forumda binlerce anne baba var. Bazılarınızın çocuğu okul çağındadır. Merak ediyorum kolejler hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim eşim öğretmen ve bazı özel ders öğrencileri koleje gidiyor. Koleje gidenler ile koleje gitmeyenler arasında ciddi farklar var. Ders konusunda koleje gidenler daha başarısız. Sanıyorum aileler tarafından erken yaşlarda çok fazla şımartılması, çocuklara erken yaşta çok fazla olanak sunulması onlarda rehavete sebep oluyor. Öğrencilerinden bir tanesi çok başarısızken buna rağmen kolejde taktir ve teşekkür alabiliyor. İşin kötü tarafı ebeveyne çok iyi değil, daha fazla çalışması lazım denmesine karşın "Hocam nasıl başarısız? benim kızım teşekkür aldı birinci dönem" diye dönüş yaparak çocuklarını başarılı sanıyorlar. Bugün bir diğer kolej öğrencisinin ebeveyni 700 lirralık yeni test kitabı aldığını söyledi. Kolejdeki öğretmeni söylemiş. Çok değil mi?
Kendi şahsi fikrim, kolejlerin çoğalması ve herkesin koleje yönelmesi, ülkede ciddi bir eğitim sıkıntısı oluşturuyor. Ayrıca kolejler gözümde tamamen ticarethaneden ibaret gibi geliyor. Siz kolejler hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.