Çok güzel anlatmışsın. Bizden çok daha kötüleri de var ama ülkemiz çok verimli turizm, tarım, ulaşım alanında çok iyi yerlerde. Daha iyi yerlerde olup en azından Avrupa ile eşit bir yere gelebilirdik. ailemizin bizi yetiştirdiği gibi bir hükümetlerde bir baba gibidir bizi çok daha iyi yerlere taşıyabilirlerdi. Yaşımız geldi geçiyor yaşlanacağız ne kaldı şunun şurasında. Burada başarılı iyi yerlere gelen insan onların standartına ulaşmış oluyorlar. Twitch yayının da merhaba ben türkiye den yazıyorum demedim diyemedim çünkü dediğin gibi insanların nasıl bakacağını bilemedim. Titanic filmindeki gibi 1. 2. 3. sınıf diye yolcular ayrılıyor aynı biz.
Hocam aslında o kişiye bu "hükümetler baba gibidir" sözünü söylesen sana üçüncü değil beşinci sınıf milletin ferdi der. O bahsettiğiniz tüm üstünlükler o insanların kendilerini devlet gibi bir baba figürüne sığınıp kendini ona teslim eden veya etmek isteyen insanlar olarak değil, kendi başlarına özgür birer birey olarak görmesinden kaynaklı zaten. Babalık eden hükümetse derdimiz mevcut hükümetten ala babalık eden hükümet gelmedi bu ülkeye. Nerde gezeceğine, nasıl giyineceğine, ne içeceğine, hayata karşı hayallerinin ve beklentilerinin neler olacağına karar verip eğer bunları kabul etmezsen seni evlatlıktan men ediyor. Sorun devletin vatandaşa bakış açısının, onun sürekli olarak kontrol edilmesi, yetiştirilmesi gereken bir çocuk olarak görmesi zaten.