McCall adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle bu sorunuz çok kapsamlı bir soru , dayım Amerika’da olduğu için bana bazı şeyleri anlatıyor. Amerika’ya baz alarak söyleyim size genel olarak Türklerden korkuyorlar ciddi ciddi korkuyorlar bunda tabi müslüman olmamızın da bir etkisi var bazı ülkelerde hala kendini patlatan canlı bomba olarak düşünüyorlar bizi , nasıl ki bizim okullarda din dersinde ateistlerle put perestlerle dalga geçerek anlatıyorlar onların ülkesinde de müslümanlığı biraz adam asıp kesme biçiminde anlatıyorlar , yani kısacası Türklerden korkuyorlar. Şimdi gelelim kaçıncı sınıf olduğumuz sorusuna , bu soruda hayat kalitenle bağlıdır ülkemizde eğitim bakanının kızı farklı ülkede eğitim görüyor en çok mülteci alan ülkelerden biriyiz ve kendi vatandaşından çok mültecilere daha önem verilen bir devlet içersinde yaşıyoruz hatta öyle olucak ki kilis şehrinin %90 dan fazlası mülteci ile dolu etrafta Arapça yazılar görmen çok muhtemel hiçbir şeyin yoksa mal varlığın işin yoksa kendi ülkende 2. Sınıfsın , şimdi de olaya global açıdan bakalım . Amerika gibi bir ülkede her olanak var ister torbacı ol ister mafya ol ister dünyaca ünlü bir iş adamı ol kaynak bol istersen şarkıcı ol tüm dünya seni dinler , ama türkiyede işler böyle yürümüyor az paran varsa üstüne çöküyorlar az para kazanmaya başla vergi durumundan dolayı Amerika’da biriyle aynı anda dükkan açsan sen 10 yıl geriden geleceksin onun durumuna gelebilmek için , biraz çalışkan akıllı ol dükkanların kundaklanmaya başlar o olur şu olur bu ülkede çok fazla ilerleyebilen ben şahsen görmedim ilerleyenlerinde hep ailelerine bak soydan geliyor hepsi Ali Ağaoğlu olsun , holding sahipleri olsun hep ailesi bu işlerin içersinde . Yani demem o ki dünya da da 3.sınıf insan durumundasın ama Allah’a şükür edelim ki Afrika gibi Venezuela gibi kötü bir durumda değiliz ya da kuzey Kore gibi katı bir yönetimle yaşamıyoruz , elimizde hala imkanlar var zor olsa da çoğu şey bizim elimizde…
Çok güzel anlatmışsın. Bizden çok daha kötüleri de var ama ülkemiz çok verimli turizm, tarım, ulaşım alanında çok iyi yerlerde. Daha iyi yerlerde olup en azından Avrupa ile eşit bir yere gelebilirdik. ailemizin bizi yetiştirdiği gibi bir hükümetlerde bir baba gibidir bizi çok daha iyi yerlere taşıyabilirlerdi. Yaşımız geldi geçiyor yaşlanacağız ne kaldı şunun şurasında. Burada başarılı iyi yerlere gelen insan onların standartına ulaşmış oluyorlar. Twitch yayının da merhaba ben türkiye den yazıyorum demedim diyemedim çünkü dediğin gibi insanların nasıl bakacağını bilemedim. Titanic filmindeki gibi 1. 2. 3. sınıf diye yolcular ayrılıyor aynı biz.