Efsaneyim66 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne rahat konusacam be, 32 yasindayim babamin yaninda yasiyorum. Burda mazot olmus 2,10 euro. Firindaki ekmegin fiyati 40tl, dugun dernek evlilik yapmak altinla beraber 25bin euro en azi daha evi doseme esya felan yok yani sizin ora parasiyla nerdeyse 400.000 tl.

Size uzaktan hersey guzel gulluk gulistanlik gozukuyor, ama gecim her yerde zor bos bos konusmayi birakin. Ben gecinebiliyorsam burda babamin evinde kalabildigim icin rahat yasiyorum kendi evim olsa en az 1400 euro giderim olacak maasim 1800 euro. Birakta o ayda biriktirdigim 400 euro ile trde biraz gezeyim degil mi? Burdakilerin cogu ek is yapiyor veya esleri calisiyor diye rahat yasiyor yoksa tek maasla burda kimse gecinemiyor sizin ordan oyle gozukuyor olabilir ama sizin bu sacmaliklarinizdan biktik acikcasi.

Kisaca sana masraflari yazayim buraya tek basina yasayan birinin.
Kira veya kredi masrafi, basit tamiri olan bir evin kirasi
11000 TL
Elektrik, gas ve su 2400tl
Arabasi varsa sigortasi ve vergisi aylik 1300tl
Evin yangin sigortasi aylik 450tl
Internet ve telefon aylik 950tl
ortala mutfak giderleri yeme icme 3200tl
kisisel bakim ve temizlik malzemeleri 1000tl
daha arabanin mazotunu elbise sigara veya diger harcamalari (doktor, disci vs) hesaplamadim

Ancak senin gibi bilgisiz insanlar avrupadaki gurbetcileri milyoner sanar. Oyle milyoner olsaydi cogu Turkiyeden bile gecmezdi yollari, adamlar avrupaya göre az buz biriktirdigini Türkiyede yiyince sizin gozleriniz OOOOOOOOOO diye aciliyor halbuki o adamin gidecegi baska yer yok biriktirdigi para ile italyaya ispanyaya bi hafta ancak tatile gider.
Bu avrupadaki gurbetcilerin hala TL ile fiyat soylemelerine bayiliyorum!
Birde Avrupada yasamazsak bunun gibilerin bol keseden, nerdeyse iki katina yazdigi rakamlara inanacagiz! Ekmek 40tl demis, hic mi utanma yok sizde? Ekmek bildigin 1.2 - 1.3 Euro!