Paran olunca ödersin demek mal mülk edin TL değer kaybedince ödersin demek değil bence. Ben birine borç verdiğimde parça parça almak istemem, adama ara ara ödeme yapmak istediğinizde adam durumunuz olunca ödersiniz derken parayı tamamen toparlarsanız ben yabancı değilim diyerek iyi niyet göstermiştir (kendi yorumum konu sahibi arkadaş kısmi bir ödeme yapmak istedik demiş çünkü ) dünyada alım gücü çoğunlukla dolar/altın ödeme yöntemi ile belirleniyor. 2019 dan itibaren ülke para biriminin bayır aşağı gideceğini ve 3 yıl tüm parayı ödemeyeceğinizi adamın tahmin etmemiş olması adamın suçu mu ? 3 yıldır bu parayı ödemediniz… asgari ücret oldu 4250 bu şartlarda ödemek istediniz ee büyük kâr etmiş oldunuz adamda büyük zarar etmiş oldu? Enflasyona göre adama değerini verin derim hukukta haklı olabilirsiniz ama işin insani boyutu farklı. İyilikten maraz böyle doğar.

ben emin olmak içinde sormak istiyorum paranın tamamını toparlayıp hiç adamın önüne koydunuz mu ?

Ben borçlu olunca uykularım kaçıyor 3 yıl ödeyememiş oldunuz şimdi TL ve asgari ücret bu seviyeye gelince ödemeniz kolaylaştı çünkü TL değersizleşti. Bence uzlaşarak ortada buluşun nazar değer, sağlık sorunu olur bir şey çıkar allah korusun daha fazlası gidebilir.
Ve lütfen farklı fikirde olan kişileri kendinize düşmanmış gibi düşünmeyin bir kaç kişiye senin fikrine ihtiyacım yok yazmışsınız o halde bu konudan sadece sizi haklı gören fikirleri cımbızla alıp yolunuza bakacağınızı anlarız. Ve son önerim bir dini alime hocaya veya diyanete sorun derim. İşin dini boyutu çok hassas bir terazidir.

Edit diyanetin yorumu:
3.40 tan itibaren dinleyin. Özet tl verilen borç dolar euro istenemez başta söylenmediyse, ama borç veren 5 lira borç verip örneğin kalem 5,25 olduysa tl cinsinden 5,25 isteyebilir diyor enflasyon farkını.

https://youtu.be/9VIQ53XxeCU?t=225