digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak para ile malı karıştırma hocam.
Bir alışverişten önce öne sürmediğin şartları alışverişten sonra öne süremezsin.
Borç vermeden önce bu parayı 6 ay içinde ödeyeceksin demezsen ya da bu parayı enflasyon farkı, gram altın, dolar ya da dodge coin bazında artış ekleyerek geri ödeyeceksin demezsen sonradan bu şartları öne süremezsin.
Bankalar sana al sen bu parayı istediğin gibi kullan dolar enflasyon bitcoin hangisi daha çok artarsa ona göre faiz işletirim derse borç alır mısın?

Şartlar borç verilirken öne sürülmedi mi sonradan öne şart sürmek haksızlıktır.

Sana da soruyorum.
Dolar 3 ay önce 18 lira gördü.
Sen bana dolar 18 lira olduğu gün 180 bin lira verseydin ve ben bu para ile 5 tane iphone alsaydım.
Bugün dolar 14 liraya düştü ve benim elimdeki iphonelar 140 bin lira olsaydı.
Sen borcumu sana 140 bin lira olarak geri ödememi kabul eder miydin?
Dikkat ederseniz ben dolar karşılığı veya altın karşılığı ödeyin demedim Borç verilen yıldaki TL'Yi, bu yıldaki değerine göre ödeyin dedim. Türk Lirası sadece döviz karşısında değer kaybetmiyor, kendisi de değer kaybediyor bu cümleyi anlamanız için alım gücünü düşünün.

Sen 1 yıl önce enflasyon yüksekken bin lira verseydin şimdi enflasyon düştüğünde bu bin lira daha da değerli olsaydı evet ben sana daha düşük öderdim. Sonuçta enflasyonve alım gücü yüzünden nasıl daha fazla para vermesi gerekiyorken ekonomi çok çok iyi olduğunda da ona göre hesaplanıp daha az vermesi gerekir. Alınan borçta değer önemlidir değer.