Basit iş, uygun fiyat demek yerine isteklerinizi maddeler halinde belirtirseniz ona göre hizmet verebilecek kişiler size teklif verecektir elbet.
X sitede A işlemi yapılacak diye başlanır, B, C, D işlemlerini de istiyoruz ile devam edilir ve bir bakılmış ki Z ye kadar bitmeyen istekler. Haliyle hizmet vereni bunaltmaktan başka bir şey değildir.
Bu yüzden sizlere tavsiyem, daima maddeler halinde isteklerinizi belirtin ki sonradan anlaşmazlıklar olmasın. Hem bu şekilde işin teslim süresi ve bütçesi ortaya çıkar.
Nasıl müşteri adayının hizmet vereni seçme özgürlüğü var ise hizmet verenin de müşteri seçme özgürlüğü vardır. Hizmet veren kişi kendi uzmanlığını kolay elde etmiyor.
Bu nedenle de ''uygun fiyat'' dediğinizde ''işten anladığını sanan'' kişiler ile muhatap olmak zorunda kalınabiliyor.
Evet, kendinizce sitem ediyorsunuz ve haklı olduğunuz hususlar vardır. Ancak genelleme yaparak (hepsi aynı diyerek mesela) ciddi anlamda uzman olan kişileri de rencide etmiş olursunuz.
Umarım uygun birini bulursunuz. Kolay gelsin.
özelden verdim herkese... zaten özelden yzdın dedim sizde yazın sizede yapılacak olanı gönderelim.